Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Δωρεάν Σεμινάρια του ΕΙΑΣ για τα Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων»


Θέμα: «Δωρεάν Σεμινάρια του ΕΙΑΣ για τα Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων»

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σας αποστέλλουμε συνημμένα αναλυτικές πληροφορίες (αίτηση συμμετοχής, θεματολογία, στοιχεία εισηγητή κλπ.) αναφορικά με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία το ΕΙΑΣ θα παρέχει δωρεάν στα μέλη του ΠΣΑΣ και θεωρούμε ότι ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες σας. 

Τα σεμινάρια αφορούν Μέλη του ΠΣΑΣ που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες έως και το 2014

·       Οι καταθέσεις των αιτήσεων θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΣΑΣ , info@psas.gr,  helengryparis@gmail.com και στην συνέχεια, αφού συγκεντρωθούν,  θα αποσταλούν στο ΕΙΑΣ.
·       Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσον αφορά στις αιτήσεις εγγραφών.
·       Τα σεμινάρια θα διεξάγονται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο).



Εκ του ΠΣΑΣ

http://www.insurance-eea.gr/eidiseis/epikairotita/asfalistika-prota-themata/2751-tha-klimakosoume-tis-antidraseis-mas-gia-tis-symvaseis.html

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ)  κ. Δημήτρης Γαβαλάκηςμιλάει στο insurance-eea για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συντονιστές και γενικότερα οι διαμεσολαβούντες, όπως π.χ. το θέμα των συμβάσεων με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Παράλληλα αναφέρεται στις μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζει ο ΠΣΣΑΣ.

Π.Μ.: Κύριε Γαβαλάκη, πολλά είναι τα προβλήματα που «καίνε» τους διαμεσολαβούντες αυτή την περίοδο. Εσείς, ως ΠΣΣΑΣ, πού εστιάζετε το ενδιαφέρον σας;

Δημήτρης Γαβαλάκης: Θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα της κατοχύρωσης των εμπορικών δικαιωμάτων των διαμεσολαβούντων και πιστεύω πως όλοι μας πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Μέχρι το 1997, είτε ο διαμεσολαβών κατήγγειλε τη σύμβαση είτε η ασφαλιστική εταιρεία, οι διαμεσολαβούντες συνέχιζαν να παίρνουν τις προμήθειές τους επί τρία χρόνια μετά τη λύση της σύμβασης. Μετά το 1997, ο νόμος άλλαξε και πλέον αν ο διαμεσολαβών καταγγείλει τη σύμβαση, δε δικαιούται τίποτα. Εάν διαφωνήσει με κάποιον όρο της σύμβασης και αρνηθεί να την υπογράψει, τότε αυτομάτως χάνει τους κόπους ετών ή και δεκαετιών σε πολλές περιπτώσεις. Το καθεστώς αυτό έχει δημιουργήσει στρεβλώσεις στην αγορά και οδηγεί σε εγκλωβισμό συναδέλφων σε συμβάσεις που δεν τους εκφράζουν πια.
Εμείς όχι μόνο αγωνιζόμαστε για την επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν από το 1997, αλλά επιπροσθέτως πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το κατά πόσον τα τρία χρόνια που δικαιούται να παίρνει προμήθειες ο διαμεσολαβών μετά τη λήξη της σύμβασης είναι αρκετά ή χρειάζονται και περισσότερα.
Παράλληλα ο ΠΣΣΑΣ εδώ και πολλά χρόνια διεκδικεί τη θεσμοθέτηση της υπεραξίας του συντονιστή των ασφαλιστικών συμβούλων, καθώς θεωρούμε καθοριστική τη συμμετοχή του συντονιστή στη διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών συμβούλων που υπάγονται σε αυτόν.

Π.Μ.: Έχει γίνει πολύς θόρυβος για το θέμα των συμβάσεων μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβούντων. Συνεχίζουν να υπάρχουν «προβληματικές» συμβάσεις;

Δημήτρης Γαβαλάκης: Κάποιες εταιρείες υπήρξαν πολύ συνεργάσιμες. Μας έστειλαν τις συμβάσεις, κάναμε εποικοδομητικό διάλογο για τα σημεία στα οποία είχαμε αντιρρήσεις και προχώρησαν στις σχετικές τροποποιήσεις. Άλλες όμως έχουν αδιαφορήσει επιδεικτικά στις προσπάθειές μας για συζήτηση και συνεχίζουν να πιέζουν τους διαμεσολαβούντες να υπογράψουν συμβάσεις οι οποίες περιέχουν καταχρηστικούς όρους.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία «τριβής», είναι ότι σύμφωνα με την πράξη 30 της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Κανονισμός Πωλήσεων αποτελεί πλέον μέρος της σύμβασης, άρα αν τροποποιηθεί ο κανονισμός χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του διαμεσολαβούντα, πρέπει να θεωρείται ότι η εταιρεία καταγγέλλει τη σύμβαση, οπότε  ο διαμεσολαβών θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει κανονικά τις προμήθειές του επί τρία χρόνια μετά τη λύση της σύμβασης.
Είναι απαράδεκτο μόνο ο ένας εκ των συμβαλλόμενων - η ασφαλιστική εταιρεία στην περίπτωσή μας - να έχει το δικαίωμα να τροποποιεί αυθαίρετα τους όρους της σύμβασης και ο δεύτερος συμβαλλόμενος - ο διαμεσολαβών - να θεωρείται υπεύθυνος για τη λύση της σύμβασης, εφόσον δεν αποδεχθεί την αυθαίρετη μεταβολή των όρων.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Όλα τα σωματεία που αποτελούμε την ΕΑΔΕ ετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση των αντιδράσεών μας. Θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα για τις επόμενες κινήσεις μας.

Π.Μ.: Πέρα από το επίμαχο θέμα των συμβάσεων, υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα στο οποίο εστιάζετε τις προσπάθειές σας αυτή την περίοδο;

Δημήτρης Γαβαλάκης: Αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι το να βρούμε τρόπους να φέρουμε κοντά τους διαμεσολαβούντες απ’ όλη την Ελλάδα. Η εμπειρία μάς έχει δείξει πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα, καθώς αποκτάμε μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ. Είναι λοιπόν σημαντικό να αποκτήσουμε τακτική επαφή με τους συναδέλφους σε κάθε σημείο της χώρας μας, να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους και να βρούμε λύσεις και διεξόδους που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Παράλληλα η δημιουργία ενός ανοιχτού καναλιού επικοινωνίας με όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους διαμεσολαβούντες θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές προκλήσεις. Παραδείγματος χάριν θα μπορέσουμε να οργανωθούμε κατάλληλα για να φτιάξουμε στο άμεσο μέλλον ένα Επαγγελματικό Ταμείο για τους Διαμεσολαβούντες. Σύντομα θα οριστικοποιηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων στη χώρα μας και εμείς θα πρέπει να διαμορφώσουμε έγκαιρα τις κατάλληλες δομές, για να υποδεχθούμε το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Το ΕΕΑ τίμησε την Καινοτομία και τη Δημιουργική Επιχειρηματικότητα

Μια μεγάλη βραδιά για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας και για τις επιχειρήσεις, ήταν η βραδιά της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2014, με τη βράβευση επιχειρήσεων που εν μέσω της κρίσης υιοθέτησαν καινοτόμες ιδέες και επέκτειναν τις δραστηριότητές τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Καινοτομία  και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα». 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στο νέο Θεσμό «Βραβεία Καινοτομίας και Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας»  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Θεσμός με τον οποίο σηματοδοτούμε το χρονικό σημείο και την ανάγκη να υπερβούμε την οικονομική κρίση, εξωτερικεύοντας ως χώρα, ως επιχειρηματίες, ως εταιρίες και ως φορείς τον καλύτερό μας εαυτό προς τον Έλληνα καταναλωτή και κυρίως προς τις διεθνείς αγορές.
Θεσμός ο οποίος εκφράζει τη στρατηγική επιλογή ενώπιον της οποίας βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία, να επιβραβεύσει τον δυναμισμό και όχι τη μιζέρια, να ακολουθήσει το δρόμο της εξωστρέφειας και όχι της ηττοπάθειας και να εμπνευσθεί από τα φωτεινά παραδείγματα Ελλήνων επιχειρηματιών και επιχειρήσεων, που έχουν ήδη «κολυμπήσει» στα βαθιά νερά της κρίσης και έχουν βγει νικητές.
Τιμούμε σήμερα τον Δημιουργικό Ηγέτη ή την ηγετική ομάδα επιχειρήσεων που διακρίνονται από την ικανότητα να συμβιβάζουν τα ασυμβίβαστα, να επινοούν πρωτότυπες λύσεις και να εντοπίζουν νέες ευκαιρίες, ώστε να μην υπηρετούν στενά την οικονομική συγκυρία, αλλά να την υπερβαίνουν, γράφοντας νέες σελίδες επιχειρηματικής αριστείας». 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κων. Μίχαλος.

Τη μεγάλη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, επέλεξε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας,προκειμένου να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για την οικονομία, τον Έλληνα επιχειρηματία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Όπως τόνισεστην ομιλία του: «Από εμάς, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους αγρότες εξαρτάται να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές και να διαμορφώσουμε το μέλλον. Αρκεί να εργασθούμε με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και η δημιουργία ενός νέου προτύπου ανάπτυξης, καινοτόμου και εξωστρεφούς, προς όφελος του τόπου, προς όφελος όλων μας». 
Οι δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την ενίσχυση της ρευστότητας και την υποστήριξη της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, όπως τις ανακοίνωσε ο κ. Σάλλας είναι οι εξής:

  • Πρώτον,  για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και την επιβράβευση 100.000 και πλέον πελατών μας,  επαγγελματιών, μικρών επιχειρήσεων και αγροτών, με υπόλοιπα δανείων μέχρι €200 χιλ., που παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων είναι ενήμεροι προς τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, προχωρούμε από την 1η  Νοεμβρίου σε μείωση όλων των περιθωρίων επιτοκίου κατά 1% (100 πόντους).
  • Δεύτερον, εξετάζουμε τη δημιουργία ενός Ιδιωτικού Επενδυτικού Ταμείου - το πρώτο του είδους του στη χώρα - με αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και είμαστε για το σκοπό αυτό σε επαφή  με διεθνείς επενδυτικούς οίκους και ξένους θεσμικούς επενδυτές. Το Ταμείο θα στοχεύσει αρχικά στην άντληση €500 εκ. από τις διεθνείς αγορές, με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και εκτιμούμε ότι, αν όλα πάνε καλά, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του Α’ τριμήνου του 2015. Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και υπολογίζουμε να καλύψει με δανειοδότηση μέχρι 7 χρόνια τα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια 200 περίπου μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών - από ένα σύνολο 2.000  περίπου - με τζίρο €5 - €75 εκ. και με επικέντρωση στις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις προστιθέμενης εγχώριας αξίας και υποκατάστασης εισαγωγών, τις επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα, ικανή διοίκηση και, ασφαλώς, ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο.
  • Τρίτον, διαμορφώνουμε ένα δυναμικό πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων ύψους €700 εκ. για το επόμενο 12μηνο για την υποστήριξη υγιών, συνεπών και δυναμικών επιχειρήσεων με προτεραιότητα στις μικρομεσαίες, εξαγωγικές και μεταποιητικές, με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την προχρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και με προεξόφληση παραγγελιών σε ενήμερους πελάτες της Τράπεζας ή σε νέους πελάτες με επαρκή πιστοληπτική ικανότητα.  Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θέτουμε ως προτεραιότητα την ενίσχυση του εξαγωγικού factoring με πρόσθετη χρηματοδότηση.   
  • Τέταρτον, στον προϋπολογισμό της Τράπεζας του 2015, προβλέπεται να εκταμιεύσουμε ποσό ύψους €500 εκ. για συμμετοχή σε επίσημα προγράμματα χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως του ΕΤΕΑΝ, της ΕΤΕπ, του EIF (Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο) και του ΕΣΠΑ.
  • Πέμπτον, για την υποστήριξη του κατασκευαστικού κλάδου και την τόνωση της αγοράς ακινήτων, η Τράπεζα έχει εγκρίνει πρόγραμμα στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους €500 εκ. για το επόμενο δεκαπεντάμηνο, για δάνεια μέχρι €300 χιλ με περιθώριο 3% και περίοδο χάριτος 1 χρόνο. Ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια  η περίοδος χάριτος θα είναι 2 χρόνια.
  • Τέλος, δημιουργούμε Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, με γνώμονα τα διεθνή πρότυπα και με κύριο σκοπό την υποστήριξη επιχειρηματικών σχεδίων των οποίων η αποδοτικότητα να βασίζεται στην εκτεταμένη εφαρμογή  καινοτόμων πρακτικών, την υλοποίηση νέων ιδεών και τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας.  Στις σκέψεις μας είναι το κέντρο να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε σχέδια που θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια: από την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, μέχρι την παροχή πιστώσεων ή την εξασφάλιση κεφαλαίων συμμετοχής. Στην επιτροπή για την αξιολόγηση και επιλογή των σχεδίων προβλέπουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγάλων Επιμελητηρίων και των παραγωγικών φορέων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ιωάννης Μανιάτης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η πρόκληση για την πατρίδα μας είναι σαφής και δεδομένη:
Επιτυχής τοποθέτηση μέσα στο νέο διεθνές απαιτητικό περιβάλλον μέσα από το δυναμικό τρίπτυχο «Καινοτομία - Ποιότητα - Εξωστρέφεια».
Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι νέοι και δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν με μικρό αρχικό κεφάλαιο, ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές και καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι ότι οι επιχειρήσεις που καινοτομούν δεν είναι μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις σε σύγχρονους κλάδους της πληροφορικής και της νανοτεχνολογίας.
Είναι επιπλέον και εταιρίες με μακρόχρονη παράδοση δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, όπου η νέα γενιά παίρνοντας τα σκήπτρα από την παλαιότερη, φέρνει νέες ιδέες και καινοτομεί. (…) Την κρίση δεν θα την υπερβούμε κοιτάζοντας με νοσταλγία το παρελθόν. Την κρίση θα την υπερβούμε κοιτάζοντας με έμπνευση και όραμα προς το μέλλον».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και έλαβαν μέρος στη βράβευση των καινοτόμων επιχειρήσεων ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο ΥπουργόςΔιοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκηςη Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, οΥφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οΥφυπουργός Παιδείας κ.Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, η  Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα,  ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης  Κουρουπλής,  η Βουλευτής κα Μαρία Ρεπούση – εκπρόσωπος της ΔΗ.ΜΑΡ.

Επίσης, παραβρέθηκαν  η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεανώ Φωτίου,ο Βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης, οεκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιμελητηριακής κοινότητας, των τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου.
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση της Κατερίνας Μισθού, από τη Ρόδο, η οποία εισήχθη 1η στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και για την οποία ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι :«Στο πρόσωπο της νεαρής Κατερίνας από τη Ρόδο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας βραβεύει ουσιαστικά τη νέα γενιά, το μέλλον της χώρας, που ετοιμάζεται να πάρει τα σκήπτρα και να εισέλθει δυναμικά στην παραγωγική διαδικασία, με την ελπίδα ότι θα έχει διδαχθεί από τα λάθη μας, τα λάθη των μεγαλύτερων και θα βαδίσει σε πιο σίγουρα μονοπάτια…».
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κα Εύα Αντωνοπούλου.

Οι  επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:
  1. Εταιρεία MATRIX, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κο Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι Broker at Lloyd’s, διατηρεί γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ανοδική αύξηση στον κύκλο εργασιών της, δίδοντας έμφαση στην καινοτομία και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.
  2. Εταιρεία ΛΟΥΞ, με διαδρομή 63 ετών στην αγορά των αναψυκτικών, η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία στον κλάδο και 3η μετά από δύο γνωστές πολυεθνικές. Επικεφαλής της είναι ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
  3. Εταιρεία ΕPSILONNET, με Πρόεδρο τον κο Ιωάννη Μίχο, η οποία από το έτος 1999 δραστηριοποιείται στους τομείς της πληροφορικής, internet, ολοκληρωμένης ενημέρωσης και κατάρτισης σε θέματα που άπτονται της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας και νομολογίας, με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. 
  4. Εταιρεία ONEX, με Πρόεδρο τον κο Πάνο Ξενοκώστα, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της νανοτεχνολογίας -  τεχνολογίας υλικών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, αεροπορικής υποστήριξης, επιχειρηματικής και διοικητικής υποστήριξης. 
  5. Εταιρεία MAT ELECTRONIC, με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κο Γρηγόρη Γιαννούκο, έδρα το Περιστέρι Αττικής, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ψηφιακών ταμειακών μηχανών, με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες. 
  6. Εταιρεία ΘΕΣ γάλα-ΠΙΕΣ, με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κο Αθανάσιο Βακάλη, έδρα τη Λάρισα η οποία καινοτομεί τοποθετώντας αυτόματες μηχανές εμφιάλωσης γάλακτος νέας τεχνολογίας. 
  7. Εταιρεία TAXIBEAT, με ιδρυτή της τον κο Νίκο Δρανδάκη, η οποία εφαρμόζει μια νέα ιδέα στην εξεύρεση ταξί, μέσω κινητού τηλεφώνου.
  8. Εταιρεία 9 ΣΥΝ, με Πρόεδρο τον κο Γιώργο Συριόπουλο, η οποία αφορά σε συνεταιριστική εφοδιαστική αλυσίδα του κλάδου των τροφίμων. 
  9. Η Κατερίνα Μισθού, από τη Ρόδο, η οποία ήταν η «πρώτη των πρώτων» στις πρόσφατες πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη 1η στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.




Υπάρχουν εξελίξεις για νέο deal με τραπεζική ασφαλιστική εταιρία?

Υπάρχουν εξελίξεις για νέο deal με τραπεζική ασφαλιστική εταιρία?

Επιταχύνσεις φαίνεται να υπάρχουν όσον αφορά το μέλλον των δύο μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιριών που έχουν απομείνει στις συστημικές τράπεζες.
352266Το τελευταίο μηνά και μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον όμιλο Εrgo φαίνεται ότι τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και Eurobank ενδιαφέρονται να κινήσουν εξελίξεις για τις δικές τους θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρίες .
Ετσι πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες, που δημοσιεύονται σε οικονομικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες και τόσο η Εθνική Ασφαλιστική όσο και η Eurolife είναι στα άμεσα σχέδια των τραπεζικών ομίλων η ολική η μερική πώληση ( μειοψηφική συμμετοχή της τράπεζας) σε πολυεθνικούς ομίλους που έχουν ήδη δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Στην αγορά θεωρούνται όλα αυτά ως σενάρια , ωστόσο χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας reporter.gr αναφέρεται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πιθανό deal και μάλιστα άμεσα της Allianz με την Εθνική Ασφαλιστική .
Μάλιστα επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα και το γεγονός ότι η Εθνική Ασφαλιστική έχει προχωρήσει και σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού.
Επιπλέον η Allianz φέρεται να είχε εμπλακεί και στην διαπραγμάτευση με την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική που ερμηνεύεται ότι έχει άμεσο ενδιαφέρον για επέκταση στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Αντιμετωπίζοντας 4 Δύσκολους Πελάτες

Αντιμετωπίζοντας
4 Δύσκολους
Πελάτες

1. Ο Πονηρός Πελάτης
Η κυρία Πονηρίδου, χρόνια πελάτης μας, μπαίνει τελευταία στο φαρμακείο αλλά σίγουρη για το δίκιό της και την προσωπική σχέση που έχουμε αναπτύξει μαζί της, προσπερνάει τη γραμμή αναμονής χωρίς να υπολογίσει κανένα και ξεκινάει να μας λέει το αίτημά της.
Καχύποπτα βλέμματα την καρφώνουν και στρέφονται προς εμάς για την ανεύρεση λύσης.
 Εδώ δε θα πρέπει να μπούμε στο δίλλημα αν θα την εξυπηρετήσουμε ή όχι από φόβο μη δημιουργηθεί συμπλοκή ή ένταση.
Οι άλλοι πελάτες θα μας θεωρήσουν προσωπικά υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, ενώ στην περίπτωση που δεν τη βάλουμε στη θέση της, το αναφερόμενο πρόσωπο θα επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά και την επόμενη φορά διαιωνίζοντας την κατάσταση.
Να είστε σε ετοιμότητα και να επέμβετε αμέσως με ηρεμία και χαμόγελο:
"Πιστεύω ότι αυτός ο κύριος ήταν μπροστά σας, καθίστε λιγάκι κ. Πονηρίδου μου και θα σας εξυπηρετήσω. Κύριε δώστε μου τη συνταγή σας παρακαλώ να σας την ετοιμάσω ".
 2. Ο Επίμονος Πελάτης Χωρίς Συνταγή
Ο κύριος Επιμονίδης σας διηγείται:
"Θα δω το γιατρό μου την επόμενη Πέμπτη αλλά δεν έχω αρκετά χαπάκια να ολοκληρώσω τη θεραπεία μου. Δώστε μου εκ των προτέρων ένα κουτί και θα σας φέρω τη συνταγή την επόμενη Παρασκευή" ή "Μου ακύρωσαν το ραντεβού στο ΙΚΑ για να γράψω την αντιβίωση αλλά θέλω να πάρω άλλο ένα κουτί γιατί δεν αισθάνομαι εντελώς καλά ακόμα. Δώστε το μου και θα σας το φέρω μόλις μου κλείσουν καινούργιο ραντεβού σε είκοσι μέρες…"
Types of Customers
Σε πολλές περιπτώσεις, δεδομένης της κατάστασης η οποία επικρατεί στο χώρο της υγείας σήμερα, είμαστε "υποχρεωμένοι" να εξυπηρετήσουμε τον πελάτη μας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν ηλικιωμένο χωρίς τα φάρμακα του διαβήτη ή να αναγκάσουμε κάποιον να διακόψει την αγωγή με την αντιβίωση λόγο της καθυστέρησης που υπάρχει από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όταν όμως η αίτηση γίνεται ανέντιμα και αποτελεί πάγια τακτική θα πρέπει να κρατήσουμε μια στάση κατανόησης μεν αλλά να επιχειρηματολογήσουμε δε λέγοντας:
“Αγαπητέ κ. Επιμονίδη καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία είστε θα με ενοχλούσε όμως να συνεχίσετε να παίρνετε την αντιβίωση σας χωρίς ιατρική συμβουλή. Είναι ένα φάρμακο εξαιρετικά αποτελεσματικό που ωστόσο συνεπάγεται και πολλές παρενέργειες και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να είναι συνταγογραφημένο."
Στην περίπτωση καταχρηστικής και επαναλαμβανόμενης αίτησης εάν ο πελάτης σας είναι συνηθισμένος από αυτό το γεγονός και θεωρεί δεδομένη την υποχρέωσή σας να τον εξυπηρετήσετε, δείξτε του ότι δεν είστε ανόητος, χωρίς ωστόσο να τον κατηγορήσετε αλλά χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που αφορούν τον καλύτερο προγραμματισμό του.
"Ήδη είχα την ευκαιρία να σας εξυπηρετήσω τον προηγούμενο μήνα. Μιας και ο αριθμός τον κουτιών που σας συνταγογραφεί ο γιατρό σας δε σας καλύπτει μέχρι το επόμενο ραντεβού σας θα πρέπει να προγραμματίζεται νωρίτερα το ραντεβού σας ώστε να μην ξεμένετε από φάρμακα."
Διατηρείστε συνέχεια την ίδια επιχειρηματολογία. Βεβαιώστε την άρνηση σας. Μην καταφύγετε ιδιαίτερα πίσω από ένα "δεν έχω το δικαίωμα" ή "εάν περάσει ο επιθεωρητής…"
Εάν ο πελάτης σας θυμώσει παραμείνετε ήρεμος και να μη δείξετε μια αδυναμία.
"Θα ήθελα πάρα πολύ να σας εξυπηρετήσω, ωστόσο έχουμε δεοντολογικούς κανόνες και δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω δίνοντάς σας αυτό το φάρμακο."
 3. Η Άρνηση να Ξαναγυρίσει για Ένα Φάρμακο που Λείπει
Η κυρία Δυσαρεστίδου είναι αλλόφρων που θα πρέπει να ξαναπεράσει το απόγευμα γιατί δεν έχετε και το τέταρτο κουτί ηρεμιστικών από τη συνταγή της σε stock στο κατάστημα.
Types of Customers2
Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που αυτό της συμβαίνει και κρίνει την κατάσταση σκανδαλώδη και φροντίζει να σας το κάνει γνωστό με ιδιαίτερα δυνατή φωνή.
Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος να της εξηγήσετε πως δεν είναι δυνατόν να έχετε τόσο μεγάλο stock από όλα τα φάρμακα ή τις αντιγραφές τους ή πως όταν μέσα σε μια μέρα σας έρχονται 5 συνταγές από τον ίδιο γιατρό με το ίδιο φάρμακο κάποια στιγμή θα ξεμείνετε γιατί πολύ απλά, ούτε θα το καταλάβει αλλά ούτε την ενδιαφέρει.
Επίσης δε θα πρέπει να πέσετε στην παγίδα της φιλονικίας. Όταν ένας πελάτης σας επιτίθεται παραμείνετε καλοδιάθετος για να ελαττώσετε την επιθετικότητα του συνομιλητή. Διατηρείστε μια συμπεριφορά μη εμπαθή.
Δείξτε πως κατανοείτε τη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε για την επανάληψη της έλλειψης και την υποχρέωση της επιστροφής της.
Επίσης μη διστάσετε να αναγνωρίσετε την υποχρέωση που έχετε για άμεση κάλυψη των συνταγών σας ζητώντας συγγνώμη και αποσαφηνίζοντας ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατό ώστε τέτοιο φαινόμενο να μην επαναληφθεί πλέον.
Απαγορεύεται απολύτως να απορρίψετε το λάθος, να δικαιολογηθείτε επιθετικά ή να αναζητήσετε τον υπεύθυνο μεταξύ των μελών της ομάδας λέγοντας πως ο τάδε δεν το παρήγγειλε.
4. Ο Δύσπιστος
Δεν έχετε σε παρακαταθήκη το προϊόν που ο κύριος Δυσπιστίδης σας ζητά για το συνάχι του και του το είχε συνταγογραφήσει μια φορά πριν χρόνια ο γιατρός του, αλλά του αντιπροτείνεται ένα άλλο της ίδιας θεραπευτικής τάξης.
Θα πρέπει να αντιδράσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσετε θέση στην αμφισβήτηση.
Σε πρώτη φάση εστιάστε πάνω στη διερεύνηση της ανάγκης υγείας του συζητώντας για τη συμπτωματολογία του ασθενή.
Εφόσον εντοπίσετε την ανάγκη του πείτε του: “Tο φάρμακο που επιθυμείτε είναι πολύ αποτελεσματικό αλλά σας προτείνω αυτήν τη θεραπεία διότι ταιριάζει σύμφωνα με την εμπειρία μου καλύτερα στο αίσθημα του πονοκεφάλου που μου είπατε και θα δείτε πιο άμεση ανακούφιση."
Δείξτε το προϊόν και μη διστάσετε να αφήσετε τον πελάτη σας να το πάρει στο χέρι καθ' όλη την διάρκεια των επεξηγήσεών σας, πράγμα το οποίο θα ισχυροποιήσει 9 φορές στις 10 τη συμβουλή σας.
Αν παρόλα αυτά ο πελάτης δε θέλει κάτι διαφορετικό, ενημερώστε τον πως μπορείτε να παραγγείλετε και να τον προμηθεύσετε με το συγκεκριμένο φάρμακο το απόγευμα.
Είναι εκείνος που αποφασίζει τελικά!

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

INTERAMERICAN – Προνομιακό πρόγραμμα ασφάλισης για το Συνεταιρισμό Αστυνομικών Αττικής

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Αστυνομικών Αττικής συμφώνησε μια σημαντική για τα μέλη του συνεργασία με την INTERAMERICAN. Τα δύο μέρη σχεδίασαν από κοινού ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα, το “Affinity Benefits”, αποκλειστικά για τους αστυνομικούς του Συνεταιρισμού, με το οποίο παρέχονται καλύψεις σε προνομιακή τιμή. Η ασφάλιση έχει ισχύ ακόμη και κατά το χρόνο διατεταγμένης υπηρεσίας και συνδυάζει εξωνοσοκομειακές παροχές, βασική ασφάλεια ζωής και καλύψεις υγείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα κοινό 4.500 αστυνομικών και είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους, αποτελώντας την αρχή μιας σειράς ασφαλιστικών προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν για την ίδια επαγγελματική ομάδα.
Συγκεκριμένα, για την ασφάλεια Ζωής το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ, ενώ η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται μέσω των συνεργαζομένου με την INTERAMERICAN πανελλαδικού δικτύου της EUROMEDICA, περιλαμβάνοντας ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και προληπτικό έλεγχο (check up). Όσον αφορά στην νοσοκομειακή περίθαλψη, στην Ελλάδα παρέχεται κάλυψη για νοσηλεία σε όλα τα ιδιωτικά και κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα και στο εξωτερικό μετά από ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα, με ανώτατο καταβαλλόμενο ποσόν ετησίως ανά ασφαλισμένο τις 300.000 ευρώ.
«Πρόκειται για πρόγραμμα με σημαντική μείωση τιμών, με δεδομένη την ποιότητα των υπηρεσιών, με εξασφάλιση πρόσβασης σε κορυφαία ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με απλές και γρήγορες διαδικασίες, με δυνατότητα να συνεχίζεται η ασφάλιση του μέλους αν ακυρωθεί το πρόγραμμα και με οικογενειακά προνόμια στην ασφάλιση που χαρακτηρίζονται από τους ίδιους όρους και την εκπτωτική τιμολόγηση που ισχύει για τα κύρια μέλη», επισημαίνει ο Γιώργος Πλωμαρίτης, διευθυντής ομαδικών ασφαλίσεων και corporate business της INTERAMERICAN. Εκ μέρους του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος Φώτης Μαυραγάνης τονίζει: «η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στη συνεκτίμηση των ιδιαίτερων συνθηκών της εργασίας των αστυνομικών και στις ουσιαστικές καλύψεις εν ώρα εργασίας, με προσιτό ασφάλιστρο που δεν προσφέρεται σε ατομικά συμβόλαια».
Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, τα προγράμματα “Affinity Benefits” κινούνται μεταξύ ατομικής και ομαδικής ασφάλισης και αφορούν σε αγορές κοινωνικών ομάδων με κοινά βασικά γνωρίσματα, που ενδιαφέρουν την INTERAMERICAN.

Οι Παραδοσιακοί Ασφαλιστές Κινδυνεύουν να Χάσουν Πελάτες στην Ψηφιακή Εποχή

Έρευνα της PwC
Οι παραδοσιακοί ασφαλιστές αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη απειλή να χάσουν πελάτες από νεοεισερχόμενους καθώς ο κόσμος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο όλο και περισσότερο για την εύρεση φθηνότερων συμβολαίων και πιο εξατομικευμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της PwC – Ασφάλιση 2020: Το ψηφιακό βραβείο – Ανεβάζοντας τη σύνδεση του πελάτη σε νέα επίπεδα. Η έρευνα της PwC, στην οποία συμμετεί χαν σχεδόν 10.000 άτομα σε16 χώρες (1.500 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο), αποκαλύπτει πως οι μισοί ερωτηθέντες ήδη αγοράζουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια από το διαδίκτυο και πάρα πολλοί θα ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν συμβόλαιο από νεοεισερχόμενο, όπως για παράδειγμα από παροχέα διαδικτυακών εφαρμογών (18%), από γνωστή μάρκα λιανικής (18%) ή από διαδικτυακό λιανοπωλητή (15%). Αυτή η αλ λαγή κατευθύνεται από την εστίαση των Βρετανών καταναλωτών στις τιμές και τις εμπειρίες τους με διαδικτυακούς λιανοπωλητές οι οποίοι τους παρέχουν πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας δεί χνουν πως το 86% των ενηλίκων στη Βρετανία κάνουν κάποιου είδους έρευνας στο διαδίκτυο πριν αγοράσουν ασφαλιστικό συμβόλαιο και το 50% των συμβολαίων έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό αυτό φτάνει μόλις το 26%. Ο πιο σημαντικός παράγοντας επι λογής ασφαλιστή για το 74% των Βρετανών είναι η τιμή, το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες που πήραν μέρος στην έρευνα. Μόλις το 20% θεωρούν πως η μάρκα είναι σημαντική.
Ο Michael Spiteri, συνεργάτης ψηφιακής ασφάλισης στην PwC δήλωσε: «Όταν πρόκειται για την αγορά γενικών ασφαλίσεων ο πελάτης έχει όλη τη δύναμη. Μπορούν να έχουν πρόσβαση και να συγκρίνουν πληροφορίες σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια και πολλοί χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα για να βρουν καλύτερες συμφωνίες. Οι παραδοσιακοί ασφαλιστές αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό και ελκυστικό περιβάλλον για τον πελάτη. Ένα περιβάλλον που παρέχει αφοσίωση στη γρήγορα εναλλασσόμενη βρετανική αγορά. Η έρευνά μας δείχνει ότι ο μέσος Βρετανός ενήλικας αλλάζει ασφαλιστή κάθε τέσσερα χρόνια, πολύ πιο συχνά από τον παγκόσμιο μέσο όρο.»
«Οι ασφαλιστές δεν μπορούν να αγνοούν τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο, όπως τις μηχανές αναζήτησης και τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές. Αν οι παραδοσιακοί ασφαλιστές αποτύχουν να παρέχουν στους πελάτες τους αυτό που θέλουν, αυτοί θα απευθυνθούν στις εταιρείες που εμπιστεύονται και που τους παρέχουν την εξυπηρέτηση που απαιτούν.»
Η έρευνα της P wC δείχνει πως οι πελάτες έχουν αρχίσει να έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τον ασφαλιστή τους και πως θα ήταν πρόθυμοι να δώσουν επιπλέον προσωπικά στοι χεία και πληροφορίες σχετικές με τον τρόπο ζωής τους προκειμένου να κλείσουν την καλύτερη συμφωνία και να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση. Σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) θα ήταν διατεθειμένοι να έχουν αισθητήρα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητό τους, για παράδειγμα μια συσκευή που καταγράφει τη συμπεριφορά οδήγησης και προσαρμόζει τα ασφάλιστρα ανάλογα. Το 37% θα ήταν πρόθυμο να δώσει επιπλέον στοι χεία προκειμένου να μειώσει τα ασφάλιστρα.
Σύμφωνα με τον Michael Spiteri:
«Εάν οι ασφαλιστές θέλουν να κρατήσουν τους υπάρχοντες πελάτες τους και να προσελκύσουν καινούργιους πρέπει να συμβαδίζουν με τις προσδοκίες των πελατών. Η έρευνα μας δείχνει πως οι πελάτες είναι πρόθυμοι να δώσουν επιπλέον στοιχεία σε αντάλλαγμα για καλύτερη εξυπηρέτηση. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για τους ασφαλιστές να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο σύνολο στοιχείων συμπεριφοράς του πελάτη και να παρέχουν πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες. Οι ασφαλιστές μπορούν έτσι να κοστολογήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον κίνδυνο αλλά και να προσφέρουν πιο λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με το πώς μπορεί να μειωθεί και να μετριαστεί.» «Ενώ η μετάβαση στα ψηφιακά μέσα είναι επιτακτική, οι πελάτες εξακολουθούν να θέλουν να αλληλεπιδρούν και με ένα φυσικό πρόσωπο. Με τη χρήση web-chat, co-browsing και video-chat ενισχύεται η ψηφιακή εμπειρία και γίνεται δυνατή η παροχή βοήθειας στους πελάτες όταν την έχουν ανάγκη. Οι πελάτες περιμένουν και απαιτούν μια συνεπή εξυπηρέτηση.»

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Προνόμιο με κάρτα: Παρασκευή

Προνόμιο με κάρτα: Παρασκευή: #smile #friday #tgif Χαμογελάστε, η Παρασκευή έφτασε!

Έρευνα του IXOSACADEMY για τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης (VIDEO)

Δημοσίευση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 16:33

Έρευνα του IXOSACADEMY για τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης (VIDEO)

Έρευνα του IXOSACADEMY για τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης (VIDEO)
Μιά πολύ σημαντική ημερίδα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση διοργανώνει στις 16 Οκτωβρη 2014 τοIXOSACADEMY. Η έρευνα που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα αφορά τις ριζικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία 2 έτη στην κοινωνική ασφάλιση και τι απο αυτά πρέπει να γνωρίζει καλά οασφαλιστικός διαμεσολαβητής για να συμβουλέυει σωστά τον υποψήφιο πελάτη. Η έρευνα την οποία διηύθηνε ο Κος Λελεδάκης Παναγιώτης έγινε σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου εργασίας και υγείας, διευθυντικά στελέχη του ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ και καθηγητές της Εθνικής σχολής δημόσιας υγείας καθώς και διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.
Στην ημερίδα θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν σημαντικά στελέχη απο τον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και των υπουργείων, η τελική λίστα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Επίσης θα παρουσιαστεί και μία νέα προσέγγιση του υποψήφιου πελάτη στηριζόμενη στην συγκυρία και στην γνώση αυτή η οποία υπόσχεται περισσότερες και πιο ποιοτικές συναντήσεις με τον υποψήφιο πελάτη βαζοντας τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στην θέση του “επιστήμονα” – συμβούλου και οχι του πωλητή.
Η ημερίδα θα διαξαχθεί ζωντανά στην μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου Δαναός στην οδο Κηφισίας 109 (κοντά στο μετρό Πανόρμου) στους Αμπελοκήπους.
Ταυτόχρονα η ημερίδα θα προβληθεί και διαδικτυακά live streaming με μηχανισμό webinar για να εχουν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και συνάδελφοι από την επαρχία.
Δηλώστε συμμετοχή ειτε για την ζωντανή παρακολούθηση στην Αθήνα ή για διαδικτυακή παρακολούθηση πατώντας στα παρακάτω link άμεσα καθώς ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι θέσεις ειναι περιορισμένες.
Ζωντανή παρακολούθηση Αθήνα: http://goo.gl/I9fLN0
Διαδικτυακή παρακολούθηση – webinar: http://goo.gl/oienOp
Τέλος, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και ώρα 15.00 – 16.00 το IXOSAcademy θα διεξάγει δωρεάν webinar, προσφορά για τους αναγνώστες του Ασφαλιστικού ΝΑΙ και του Nextdeal, στο οποίο θα διδαχθεί η νέα επιστημονική προσέγγιση του υποψήφιου πελάτη με στόχο περισσότερα και πιο ποιοτικά ραντεβού άλλα και η αναγκαιότητα, στην νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς, της καλής γνώσης των εξελίξεων στακοινωνικά ταμεία καθώς και η αξιοποίησή του στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην αναβάθμιση της εικόνας του ασφαλιστικου διαμεσολαβητή.
Επίσης, το IXOSAcademy με το δωρεάν webinar θέλει να αποδείξει την ευκολία και την χρησιμότητα της επιμόρφωσης με διαδικτυακό τρόπο ώστε να εξοικοιωθούν με την διαδικασία αυτήν και οι συνάδελφοι στην επαρχία αλλά και στην Αθήνα και από την άνεση του γραφείου ή του σπιτιού τους να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία με ένα απλο click…
Για συμμετοχή σας στο δωρεάν webinar πατήστε στο παρακάτω link και συμπληρώστε την φόρμα και θα σας σταλεί το link συμμετοχής: http://goo.gl/Cf6Zj5
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το IXOSAcademy στο info@ixosacademy.gr ή στο 2109480482.
Η κάμερα του Nextdeal και ο Κωστής Σπύρου βρέθηκαν στα γραφεία του IXOSAcademy και μίλησαν με τον Κο Λελεδάκη Παναγιώτη σχετικά με την ημερίδα αυτή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ασφάλειες και στα Super Market

Ασφάλειες και στα Super Market

Σε προϊόν που θα μπορεί να αγοράσει ο καθένας από πολλαπλά σημεία πώλησης φαίνεται να εξελίσσεται η ασφάλιση αυτοκινήτου καθώς μετά την φυσική και ως ένα βαθμό αναμενόμενη διείσδυση στις online Πωλήσεις ( διαδίκτυο) έρχεται η σειρά των σούπερ μάρκετ .
432661Το θέμα φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και σχετική αναφορά για το θέμα γίνεται σε ένα από τα ελάχιστα και ενδιαφέροντα φόρουμ για την ιδιωτική ασφάλιση.
Συγκεκριμένα το insuranceforum.gr επισημαίνει ότι έχει συζητηθεί επανειλημμένα σε συζητήσεις ασφαλιστών η έναρξης της διάθεσης ασφαλιστικών προϊόντων από μεγάλες αλυσίδες super market.
Μάλιστα αναφέρει ότι γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει εδώ και χρόνια δημιουργήσει και εταιρία Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ασφάλισης και η σχετική εταιρία είναι στα μητρώα της εποπτικής αρχής για τις ασφαλιστικές εταιρίες αυτής της μορφής.
Στην προοπτική αύξησης των εναλλακτικών δικτύων πώλησης για ασφάλειες και κύρια στο αυτοκίνητο φαίνεται να συμβάλλουν και οι πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο πληρωμής , έναρξης ή ανανέωσης των ασφαλιστικών συμβολαίων .
Συγκεκριμένα, πλέον, ο ασφαλισμένος προκαταβάλει τα ασφάλιστρα προκειμένου να ανανεώσει ή να κάνει ένα νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο , ενώ οι εταιρίες οφείλουν να ενημερώσουν τον ασφαλισμένο, πριν την λήξη του συμβολαίου, ότι πρέπει να προβεί σε πληρωμή του νέου συμβολαίου για να συνεχίζει να είναι ασφαλισμένος.
Επιπλέον όσο αφορά την Ελληνική αγορά ο κλάδος της ασφάλισης αυτοκινήτου υφίσταται ένα έντονο ανταγωνισμό από πλευράς εταιριών με μεγάλες μειώσεις στα ασφάλιστρα κάτι που φαίνεται να ευνοεί την εξάπλωση των εναλλακτικών δικτύων πώλησης.
Τέλος από διεθνείς αναλυτές της ασφαλιστικής αγοράς , σε σχέση τις νέες τεχνολογίες και την εξάπλωση του διαδικτύου, γίνεται συχνή αναφορά κατά πόσο οι διαδικτυακοί κολοσσοί Google και Υahoo θα επιχειρήσουν να μπουν και στο χώρο της ασφαλιστικής βιομηχανίας

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στο 60% η αύξηση της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας την τελευταία 2ετία

Στο 60% η αύξηση της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας την τελευταία 2ετία

Περίπου δύο στους πέντε Έλληνες έχουν συνολικά συμβόλαιο Υγείας με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία σύμφωνα με έρευνα «Κάπα Research» που παρουσιάστηκε χθες στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Health World»
Η έρευνα έγινα σε δείγμα 1.258 ανθρώπων και επεξεργάστηκε επιστημονικά ομάδα ερευνητών (Δημήτρης Ζάβρας, Ελευθερία Καραμπλή, Βασιλική Τσιάντου), υπό τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το συνολικό ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα οι οποίοι δήλωσαν ότι καλύπτονται από ασφαλιστική εταιρεία ως προς τη νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη ανέρχεται στο 38,7%. Από αυτούς, το 21,8% έχουν μερική κάλυψη με κάποιες παροχές και το 16,9% έχει πλήρη κάλυψη.
3525Το 2012 το συνολικό ποσοστό όσων είχαν ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα Υγείας ήταν αισθητά πιο χαμηλό (23,8%), με το 8,9% να δηλώνουν τότε ότι είχαν ορισμένες παροχές και «τσεκ απ» και το 14,9% το πλήρες πακέτο. Η διαφορά, δηλαδή, μέσα στην τελευταία διετία αφορά κυρίως τη μερική κάλυψη, η οποία έχει αυξηθεί περίπου κατά 150%.
Η τάση αυτή εξηγείται από τις απαντήσεις που δίνουν οι συμμετέχοντες σε ερωτήματα σχετικά με την ικανοποίηση από τις υπηρεσίες που παρέχουν το σύστημα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ.
Τρεις στους πέντε (65,6%) αναφέρουν ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει επιδεινωθεί την τελευταία πενταετία, ενώ δύο στους πέντε (44,5%) έχουν παρόμοια άποψη για τον ΕΟΠΥΥ.
Ενας στους δύο (49,3%) δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένος και από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
Πηγή : ethnos.gr

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΗΣΤΗΡΕΣ ...Κ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ

Έβρεχε χθες το μεσημέρι καθώς κατέβαινα από Κηφισιά προς Αθήνα εκεί στο Μαρούσι όταν έστριβα να μπω Αττική Οδό για Πειραιά. Πολύ δυνατή βροχή έπεφτε πάνω στο αμάξι και χτυπούσε τις λαμαρίνες, τον ουρανό, τα τζάμια… Οι υαλοκαθαριστήρες δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν τα νερά. Οι οδηγοί ανάλογα με τον τύπο του αμαξιού τους προσπαθούσαν να δουν το δρόμο, τους συνοδηγούς, τα διπλανά αμάξια που εμπόδιζαν την κυκλοφορία, άλλοι με αναμμένα φώτα, άλλοι με σβηστά, άλλοι βιαστικοί και αγχωμένοι, άλλοι χαλαροί, άλλοι εκνευριστικοί και ανάγωγοι. Οι βροχές τις τελευταίες μέρες πέφτουν σ’ όλη την Ελλάδα και σκεφτόμουνα ότι θα ποτιστεί η ξεραμένη γη, θα «ξυπνήσει» τους σπόρους στα λιβάδια, θα πρασινίσει τη φύση, θα «κρυώσει» τους τόπους, θα φέρει χιόνια και κρύα, θα «ζωντανέψει» τα περιβόλια και τους κήπους, θα προετοιμάσει σπαρτά, θα χορταριάσει χωράφια για να βοσκήσουν «ζωντανά»… Θα γίνουν οργώματα και θα σπείρουν κάποιο βίκο, σιτάρια και γρασίδια. Θα γίνουν περιποιήσεις σε φυτώρια, θα σπείρουν αρακά, σπανάκια και πρώιμα κηπευτικά, καθώς και άνθη για βιολέτες και πανσέδες. Αναταράζεται η φύση μετά τις πρώτες βροχές και προετοιμάζεται για την άνοιξη, ρίχνοντας τα παλιά φύλλα και φορέματά της…
Οι υαλοκαθαριστήρες «αγκομαχούσαν» να διώξουν τα νερά και θυμήθηκα την εφευρέτριά τους, την Μαρία Άντερσον που μια κρύα βροχερή μέρα του 1902 βγήκε μιας βόλτα με το τραμ στη Νέα Υόρκη όπου της ήρθε η έμπνευση να σχεδιάσει τον πρώτο υαλοκαθαριστήρα. Προσπαθούσε απεγνωσμένα ο οδηγός του τραμ να δει μέσα από το τζάμι και γύρω κάποιοι άλλοι οδηγοί κατέβαιναν από τα λιγοστά τότε αμάξια να καθαρίσουν τα τζάμια από το χιόνι και τη βροχή. Τότε της «μπήκε» η ιδέα ότι υπάρχει κάποια λύση για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Ως τότε είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα «ορατότης» και μερικοί έβαζαν κρεμμύδια και πατάτες και καρότα να εξατμίσουν το νερό, άλλοι έφτιαχναν «σπαστά» τζάμια σε χωρίσματα για να τα σπρώχνει ο οδηγός, άλλοι κατέβαζαν τελείως τα τζάμια αλλά κρύωναν και βρεχόνταν.
Η Μαίρη Άντερσον σχεδίασε διάφορους μηχανισμούς και τέλος κατάφερε να φτιάξει ένα μηχανισμό όπου θα ρυθμιζότανε από το εσωτερικό του αμαξιού και θα καθάριζε το παρμπρίζ. Έφτιαξε ένα μοχλό που θα έθετε σε κίνηση ένα βραχίονα που θα απομάκρυνε το χιόνι και νερά βροχής. Κατοχύρωσε την εφεύρεση το 1905 και πήγε σε μια εταιρία καναδική να πουλήσει τα δικαιώματα. Όμως ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ το αίτημά της πιστεύοντας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ! Δυστυχώς και το ευρύτερο κοινό το σχετικό με αυτοκίνητα την χλεύασε!
Κάποιοι, και ήταν πολλοί, πίστευαν ότι η κίνηση των υαλοκαθαριστήρων θα εμπόδιζε την προσοχή του οδηγού! Η Άντερσον απογοητεύτηκε, άφησε στην άκρη την άδεια ευρεσιτεχνίας που έληξε η ισχύς της. Δέκα χρόνια μετά, το 1916 κάποιος άλλος κατασκεύασε τους πρώτους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες (ως τότε ήταν χειροκίνητοι) και έγινε πλούσιος! Από το 1916 όλα τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται με υαλοκαθαριστήρεςπάνω στην ιδέα της Άντερσον που την πρωτοδιάβασα στο βιβλίο του Ι. Πρωτοπαπαδάκη «Ποιος γελάει τώρα;»
Είναι και σήμερα άνθρωποι που γελάνε και χλευάζουν συνανθρώπους και συναδέλφους που αγωνίζονται να διαδώσουν ιδέες και καλυτερεύουν τη ζωή μας. Μια ιδέα, είναι η ιδέα της ασφάλισης όπου με λίγα χρήματα (ασφάλιστρα) εξασφαλίζεις περισσότερα χρήματα σε μια ώρα ζημιάς ή προβλημάτων υγείας. Όλοι οι ασφαλιστές γνώριζαν αυτή την πικρή γεύση του χλευασμού για την ασφάλιση από ένα μέρος συνανθρώπων μας. Δεν πιστεύουν όλοι στην ασφάλιση και κάποιοι είναι και εναντίον της ιδέας που θυμίζει αυτούς που «χλεύαζαν» την Άντερσον λέγοντας ότι οι υαλοκαθαριστήρες «εμποδίζουν» τον οδηγό.
Δεν χρειάζεται ναι γράψω περισσότερα.
Κάθε φορά φιλαράκια μου όταν βάζετε σε λειτουργία τους υαλοκαθαριστήρες να θυμάστε την Άντερσεν και την πίκρα της που μοιάζει με τη δική σας όταν σας λένε ΟΧΙ στις προτάσεις σας να προστατέψετε ανθρώπους από ζημιές. Σκεφθείτε λίγο πως θα ήταν η οδήγηση νύχτα με βροχή ή με χιονόπτωση σε εθνικούς δρόμους ή ψιλά στα βουνά ή στους γκρεμούς ή σε χωματόδρομους λασπερούς ή σε στροφές ή σε ομίχλη… Κάπως έτσι είναι και η ζωή με αρρώστιες, με ζημιές περιουσίας, με ατυχήματα, με γεράματα χωρίς σύνταξη, με οικονομική κρίση χωρίς κάποια αποταμίευση. Δυστυχώς είναι ακόμα άνθρωποι που «φτύνουν στον κόρφο» τους, που «χτυπάνε ξύλο», που «κινούνται από την θέση τους» όταν ακούνε για ασφάλιση, αρρώστιες και θανάτους… Μοιάζουν με αυτούς που κατεβαίνουν στην βροχή και το χιόνι να «καθαρίσουν» το τζάμι ορατότητας και κάνουν εράνους και ζητιανιές σε δύσκολες ώρες..
Σήμερα 17-9-2014, Εορτή Πίστεως, Αγάπης, Ελπίδας , Σοφίας (εορτή των ασφαλιστών) και το Ασφαλιστικό ΝΑΙ εκδόσεων Ε. Σπύρου είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ) που γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο και θα βραβευτούν οι καλύτεροι της χρονιάς. Ελάτε να γιορτάζουμε μαζί στον ΠΣΑΣ που κλείνει σήμερα και 40 χρόνια από την ίδρυσή του.
Το www.nextdeal.gr πρώτο σε αναγνωσιμότητα και ιδέες, με πρώτη θεματολογία που αντιγράφουν οι περισσότεροι, εύχεται πάντα υγεία και προκοπή σε όλους!
Ναι, Χρόνια Πολλά, φίλοι μου «ευεργέτες» συνανθρώπων, «υαλοκαθαριστήρες» για καλύτερη ορατότητα στις καταιγίδες και τα κρύα χιόνια μιας άτυχης στιγμής ή ζωής!

nextdeal Β .ΣΠΥΡΟΥ

40 χρονια ΠΣΑΣ

Σαράντα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει, φέτος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ). Σαράντα χρόνια λειτουργίας, με στόχο πάντα να υπηρετεί τα συμφέροντα του ασφαλιστικού συμβούλου. Προφανώς ο Σύλλογος δεν τα έκανε όλα τέλεια όλα αυτά τα χρόνια. Όπως επίσης και όλοι οι διοικούντες δεν ήταν το ίδιο ικανοί και αποτελεσματικοί.
Είναι αυτοί λόγοι προκειμένου οι χιλιάδες ασφαλιστικοί σύμβουλοι να μην πλαισιώνουν τον Σύλλογο; Είναι αυτοί λόγοι που δικαιολογούν την χαμηλή συμμετοχή όχι μόνο στον ΠΣΑΣ αλλά και σε άλλους συλλόγους-φορείς όχι μόνο των ασφαλιστών αλλά και άλλων επαγγελματικών ομάδων και εργαζομένων;
Η συζήτηση για τον ρόλο των συλλογικών φορέων δεν είναι καινούρια. Πολλά χρόνια τώρα ο προβληματισμός είναι έντονος με την κυρίαρχη γενικά αντίληψη να επικροτεί την αποχή από τα συλλογικά δρώμενα καθώς οι φορείς «δεν κάνουν τίποτα» για να μην αναφερθούμε σε πιο… ακατάλληλες εκφράσεις…
Όμως ας δούμε και την άλλη πλευρά. Εάν ο ΠΣΑΣ δεν υπήρχε; Εάν η ΓΣΕΕ δεν υπήρχε, εάν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, δεν υπήρχε. Ποιος θα κέρδιζε από την μη ύπαρξη ενός συλλογικού φορέα τωνασφαλιστών; Ποιο θα ήταν το όφελος για τον ασφαλιστικό σύμβουλο; Ποιο θα ήταν το όφελος για τον επαγγελματία;
Μήπως αντί να εγκαλούμε γενικά και αόριστα σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές για τη δράση τους, θα ήταν πιο αποτελεσματικό να συμμετέχουμε πιο ενεργά ο κάθε ένας στον επαγγελματικό του φορέα; Ας μην λησμονούμε άλλωστε ότι «Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, αλλά δεν είναι ποτέ υποψήφιος» (Kin Hubbard, 1868-1930, Αμερικανός χιουμορίστας).

Ο ΣΚΟΡΔΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Α.Ε.Ε

Οι ραγδαίες αλλαγές στο κοινωνικό και ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας φέρνουν την ασφαλιστική αγορά όλο και πιο κοντά στο επίκεντρο της οικονομίας και του πολιτικού ενδιαφέροντος σε κρίσιμους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς .
3525Έτσι στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος φαίνεται να διαμορφώνουν ένα διαφορετικό προφίλ, από αυτό το καθαρά εταιρικό και επαγγελματικό που διατηρούσαν μέχρι τώρα, αναζητώντας στελέχη και παράγοντες από την ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό χώρο.
Στα πλαίσια αυτά στην Ενωση αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου ο Αθ. Σκορδάς πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης που σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις με τους καταναλωτές την φορολογία και άλλα οικονομικά ζητήματα.
Στην επιλογή αυτή, πέρα από την εμπειρία του κ Σκορδά στα πολιτικά δρώμενα, ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο ίδιος είναι γνώστης του χώρου της ιδιωτικής ασφάλισης όπου έχει εργαστεί ως ασφαλιστικός σύμβουλος και με συνδικαλιστική εμπειρία αφού ήταν και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσης Ασφαλιστικών Συμβούλων.
Ποιος είναι 
Γεννήθηκε το 1965 στην Καλαμάτα, είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το 2006 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009, οπότε ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2006.
Από το 1987 εργάσθηκε ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Δραστηριοποιήθηκε στην ίδρυση και λειτουργία εταιρειών χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.
Ορκίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών στις 21/6/2012