Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δείτε πίνακα με το Δικαίωμα Συμβολαίου ανά εταιρεία

Δείτε πίνακα με το Δικαίωμα Συμβολαίου ανά εταιρεία

fetaured
27 Ιουλίου 2015
Σε συνέχεια της δημοσίευσης του άρθρου "Ο μύθος της υψηλής προμηθείας" και σε ανταπόκριση αιτημάτων των αναγνωστών, στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται το ποσοστό Δικαιώματος Συμβολαίου ανά εταιρεία.
Το ποσοστό προκύπτει από τη διαίρεση του ΔΣ δια του ποσού των καθαρών ασφαλίστρων όπως αυτά αναγράφονται στα συμβόλαια των συγκεκριμένων εταιρειών.
Η προμήθεια που αποδίδεται στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή από την ασφαλιστική εταιρεία καταβάλεται επί των καθαρών ασφαλίστρων και όχι και επι του Δικαιώματος. Κατά συνέπεια το ποσοστό του Δικαιώματος επηρεάζει την τελική αμοιβή του Διαμεσολαβητή.
Εάν δύο εταιρείες προσφέρουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό προμήθειας, για παράδειγμα 20%, αλλά η μια έχει ΔΣ  30% και η άλλη 20%, τότε η δεύτερη προσφέρει 1,3% μεγαλύτερη προμήθεια από την πρώτη, ακριβώς γιατί αποσπά μικρότερο ποσοστό ως Δικαίωμα Συμβολαίου. Ονομαστικά ωστόσο οι δύο εταιρείες φαίνεται ότι προσφέρουν ακριβώς την ίδια προμήθεια!
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θααπορροφήσουν την αύξηση του φόρου ασφαλίστρου από ισόποση μείωση του ΔΣ.
Αυτό διευκρινίζεται σαφώς και στον πίνακα που ακολουθεί.
Eπιπλέον των ασφαλιστικών εταιρειών αξίζει να διερευνηθεί το ΔΣ και στις ΕΠΥ (Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών) οι οποίες γενικώς έχουν υψηλό δικαίωμα Συμβολαίου  - στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική παρουσίαση.
Είναι χρήσιμο κάθε Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής να αξιολογεί το ποσοστό προμήθειάς του από όλες τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται και σε όλους τους κλάδους,  πάντα σε σχέση με το ποσοστό του ΔΣ που κάθε εταιρεία εφαρμόζει στην πολιτική της.
Δείτε τον πίνακα:
table (1) 2
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Φωνάζουν κάποιοι για τις τρύπες στο πουκάμισο, όχι για τις μαχαιριές στο κορμί! Μια ιστορική απόφαση Δ. Κοντομηνά το 1974

Φωνάζουν κάποιοι για τις τρύπες στο πουκάμισο, όχι για τις μαχαιριές στο κορμί! Μια ιστορική απόφαση Δ. Κοντομηνά το 1974

Φωνάζουν κάποιοι για τις τρύπες στο πουκάμισο, όχι για τις μαχαιριές στο κορμί! Μια ιστορική απόφαση Δ. Κοντομηνά το 1974
Η Ελλάδα μας και οι άνθρωποί της είναι στο κέντρο ανεμοστρόβιλων βαθιάς οικονομικής κρίσης και αλλαγών σε όλες τις εκδηλώσεις του κράτους και έθνους!
Το www.nextdeal.gr δίνει τη δική του παρουσία ενημερώνοντας για θέματα που αφορούν τους αναγνώστες του με γνώμονα το συμφέρον όλων όσων εμπλέκονται στα ασφαλιστικά δρώμενα πελατών,διαμεσολαβούντων και ασφαλιστικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της νομιμότητας και του δικαίου.
Με τη σύνεση της πολύχρονης εμπειρίας μας κρατήσαμε ανοιχτή την πόρτα της αισιοδοξίας χωρίς υπερβολές και λάθη άγνοιας του πώς λειτουργεί η ασφαλιστική αγορά, χωρίς βιασύνη σε βάρος του ασφαλιστικού δικαίου και των ασφαλιστικών εταιριών, χωρίς συμπαράταξη σε αφελείς και επικίνδυνες προτάσεις επιπόλαιων αποφάσεων κύκλων που κοντόφθαλμα ενεργούσαν νομίζοντας ότι η κρίση είναι προσωρινή! (πχ η διάρκεια κάλυψης-ακύρωσης, τα ανασφάλιστα, η πρόταση επιείκειας της τροχαίας κα)
Η τήρηση της νομιμότητας ταιριάζει στον ασφαλιστικό κλάδο, η ιεραρχία στην εκπροσώπηση του κλάδου, η νομιμότητα στην εκπροσώπηση διαμεσολαβούντων, η ακρίβεια και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση σχέσεων με καταναλωτές κλπ, η υλοποίηση της λειτουργίας του θεσμού σε δύσκολες μέρες και όχι η φυγή, αναστολή πληρωμών ή κάλυψης κλπ.
Η ασφαλιστική μας κοινωνία σε γενικές γραμμές ΕΔΕΙΞΕ ότι είναι καταφύγιο για τον Έλληνα και όχι αβέβαιη τραπεζική πρακτική όπου αρκετοί έμειναν εκτός συμφωνηθέντων… Κάποιοι τις πρώτες μέρες έγραψαν εναντίον της αισιοδοξίας της και της πραγματικότητας της ασφαλιστικής αγοράς με δημοσιεύματα του τύπου «στον αέρα η ασφαλιστική αγορά», «καθίζηση ασφαλιστικών δραστηριοτήτων και πωλήσεων», «άτυπες πρακτικές…», «νέο κύμα ανασφάλιστων…», «κίνδυνος αύξησης ανασφάλιστων…», «βόμβα στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά», «ανανεώσεις με λευκή επιταγή», «εξαϋλώνουν την ασφαλιστική αγορά ταcapital controls», «στον αέρα οι ασφαλισμένοι οδηγοί», «…να δοθούν οδηγίες προς την τροχαία για την αυτονόητη ανοχή…»
Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που βλάπτουν την εικόνα και φήμη της ασφαλιστικής αγοράς και μερίδιο αναλογεί αρκετά μεγάλο και σε αυτούς που τους στηρίζουν. Έτσι είναι πρόεδρε της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος! Είναι πολλά αυτά που «μιλάνε για τις τρύπες στο πουκάμισο» και όχι για τις μαχαιριές στο κορμί της ασφαλιστικής αγοράς που έχει ανάγκη τη νομιμότητα, την προβολή του θεσμού, το κύρος της ασφαλιστικής επιστήμης και τη διαφορά της ασφαλιστικής επιχείρησης από άλλους κλάδους και επιχειρήσεις ακόμα και τραπεζικές.
Είχαμε γνώση αυτές τις μέρες ποιες είναι εταιρίες κύρους με φερεγγυότητα και ουσιαστικό λόγο και ποιες μιλούσαν για «τρύπες στα πουκάμισα», όπως γνωρίσαμε και ποιοι πολιτικοί ασκούν τον ρόλο τους και ποιοι είναι για δηλώσεις και «πανηγύρια» στα παράθυρα διαπλοκής της TV!
Δυστυχώς ΔΕΝ στάθηκαν όλες οι εταιρίες στο επίπεδο του ρόλου ασφαλιστικής επιχείρησης και ούτε έδειξαν ότι είναι ηγέτες όλοι έναντι του στρατού των διαμεσολαβούντων τους οποίους οι περισσότεροι εγκατέλειψαν στην τύχη τους χωρίς να νοιαστούν «επί προσωπικού»… για τις οικογένειές τους, για τις υποχρεώσεις τους, για τις αγωνίες τους.
Το 1974 όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο και η ατυχής επιστράτευση του στρατιωτικού καθεστώτος, ήμουν ενός έτους ασφαλιστής στην INTERAMERICAN και έζησα εκείνες τις αγωνίες του λαού μας όπως και τις μέρες του Πολυτεχνείου. Μάλιστα είχα βρεθεί κάπου στην Φιλιππιάδα με το απολυτήριο στρατού να ψάχνω πού θα καταταγώ.
Dim.KontominasΕκείνη την εποχή ο Δημ. Κοντομηνάς πήρε μια ιστορική απόφαση που είναι μοναδική στην ιστορία του κλάδου. Οι τράπεζες είχαν κλείσει προσωρινά λόγω αβεβαιότητας και ουδείς μπορούσε να βρει χρήματα - δραχμές. Ελάχιστα τα ΑΤΜs, ελάχιστες και οι πιστωτικές ή άλλες κάρτες ανάληψης. Λίγοι είχαν και τραπεζικό λογαριασμό κατάθεσης. Βγήκε τότε μια ανακοίνωση ότι όλοι οι άνθρωποι INTERAMERICAN (διαμεσολαβούντες ή διοικητικοί) δικαιούνται 2.000 δραχμές έκαστος με μόνη προϋπόθεση ότι είναι συνεργάτης INTERAMERICAN. Όπως μου είπε σήμερα ο κ. Βασ. Καλτσάς, οικονομικός Διευθυντής τότε, «βάλαμε πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο. Όταν εργάζεται κάποιος για σένα, οφείλεις να τον προσέξεις και να μην τον εγκαταλείψεις. Αυτό οφείλαμε και ο Δημ. Κοντομηνάς το είχε πάνω απ’ όλα το «ανθρώπινο μάνατζμεντ» μου είπε…
Δεν θυμάμαι να ξανάκουσα «παρόμοια» κίνηση ανάλογης σημασίας στην ασφαλιστική αγορά. Ούτε αυτές τις μέρες ακούστηκε κάτι παρόμοιο – και μακάρι να έγινε και ας μην το μάθαμε. Ο συνάδελφος φίλος Αχιλλέας Νίνος, πατέρας του Γιάννη μου θύμισε με τρεμάμενη από συγκίνηση φωνή ότι εστάλη τότε και επιστολή στις γυναίκες και οικογένειες ασφαλιστών που με αληθινή συμπαράσταση τις καλούσε να απευθυνθούν στην εταιρία για οτιδήποτε οικονομικό πρόβλημα θα αντιμετώπιζαν. «Είμασταν οικογένεια!» μου τόνισε ο Αχιλλέας.
Οι πολλοί έμειναν στα τυπικά. Όμως οι εταιρίες που φτιάχτηκαν να διαρκέσουν, έχουν συνήθειες επιτυχημένες που αντέχουν στο χρόνο! Το πιστεύω τους και οι θεμελιώδεις αξίες τους είναι ανθρώπινες ιδεολογίες πάνω από προσωρινά οφέλη. Οι άνθρωποι είναι πηγή της δύναμής τους και το απόλυτο ενδιαφέρον τους είναι να συμπεριφέρονται στους ανθρώπους σαν να είναι συνέταιροι!
Οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι πάνω από πρόσωπα, τραπεζικές αργίες, προσωρινές δυσκολίες, αναταραχές, ψηφοφορίες, αλλαγές κυβερνήσεων, δεδηλωμένες αλλά και κατοχές και πολέμους!
Προλαβαίνουμε να το διακηρύξουμε, έχουμε καιρό να πετάξουμε έξω όσους δεν σέβονται τη νομιμότητα και τον θεσμό Ιδιωτικής Ασφάλισης, όλους όσους έχουν ιδιοτέλεια, όλους όσους δε σέβονται τους συναδέλφους και την αξιακή ιεραρχία. Η αλλαγή φορολογίας έδειξε τα κακά πρόσωπα ορισμένων με επιδιώξεις σε βάρος συναδέλφων. Τα «μηνιάτικα συμβόλαια» έχουν πολλά ερωτηματικά. Μια πρώτη ευκαιρία έρχεται με το SOLVENCY II. Μπορούμε να νικήσουμε τις δυσκολίες. Το μέλλον περιμένει να το προετοιμάσουμε καλύτερο για την επόμενη γενιά και το υπόλοιπο της ζωής μας! Όλοι θέλουμε μια άγκυρα ελπίδας! Αρκετοί έδειξαν δήθεν ενδιαφέρον για τις τρύπες στο πουκάμισο και όχι για τις μαχαιριές στο κορμί. Πάνω από τις μεταβατικές διαδικασίες (πχ τρόποι πληρωμής) είναι ο θεσμός της ασφάλισης και διατήρηση της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων!

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ποιοι φόροι ισχύουν από σήμερα για τα ασφάλιστρα!

Ποιοι φόροι ισχύουν από σήμερα για τα ασφάλιστρα!

Ποιοι φόροι ισχύουν από σήμερα για τα ασφάλιστρα!
Νέο πεδίο «αθέμιτου» ανταγωνισμού μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών αναδεικνύεται η μεταβατική περίοδος προσαρμογής στο νέο φορολογικό καθεστώς για τα ασφάλιστρα γενικών κλάδων που ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 16/7 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος που εισάγει το τρίτο μνημόνιο στη χώρα μας.
Επισημαίνεται ότι ο νόμος 4334/2015 «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)» (ΦΕΚ 80-16/7/2015) προβλέπει σε ότι αφορά την φορολόγηση ασφαλίστρων ότι:
«3. α) Η παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 3492/2006 (Α’ 210) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Αντικείμενο του φόρου, που επιβάλλεται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, είναι τα απαιτητά ασφάλιστρα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα που απορρέουν από την ασφαλιστική σύμβαση.
Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε:
α. 20% επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός,
β. 4% επί των ασφαλίστρων κλάδου ζωής,
γ. 15% επί των ασφαλίστρων των λοιπών κλάδων».
β) Καταργείται η παρ. 5 του άρθρου 29 του ν. 3492/2006 και κάθε διάταξη που αφορά σε απαλλαγές από τον φόρο κύκλου εργασιών, που επιβαλλόταν με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του α.ν. 1524/1950 (Α’ 246), ο οποίος κυρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου του ν. 1620/1951 (Α’2).
Εξαιρετικά, διατηρείται η απαλλαγή από τον φόρο ασφαλίστρων για τα καταβαλλόμενα ασφάλιστρα ζωής εφόσον τα συναπτόμενα συμβόλαια είναι διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών».
Τα παραπάνω σημαίνουν αύξηση της φορολογίας από σήμερα Πέμπτη 16/7 στα συμβόλαια όλων των κλάδων γενικών ασφαλίσεων (αυτοκινήτου και υπολοίπων κλάδων) πλην του κλάδου πυρός και του κλάδου ζωής που η φορολογία μένει ως έχει.
Το πρόβλημα για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι ότι έχουν στείλει ήδη στους ασφαλισμένους ανανεωτήρια συμβόλαια με την παλιά φορολογία. Έτσι σε όσα ασφαλιστήρια η απόδειξη κοπεί μετά από την σημερινή ημερομηνία μπορεί να περιλαμβάνει τον αυξημένο φόρο. Επίσης σε άλλη περίπτωση οι εταιρείες μπορούν να στείλουν συμπληρωματική πράξη στον ασφαλισμένο για να συμπεριλάβει τον επιπλέον φόρο. Ωστόσο στην πράξη αυτό μάλλον αποκλείεται καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσει τον πελάτη αφού κάποια άλλη μπορεί να υπογραμμίζει ότι θα «προσφέρει» την διαφορά ως «δώρο» στον πελάτη. Ήδη μας κατήγγειλαν ότι εμφανίστηκαν στην πιάτσα «καλοθελητές» που διαδίδουν ότι οι ίδιοι δεν ζητούν τον επιπλέον φόρο ενώ τάχατες οι υπόλοιπες εταιρείες θα το ζητήσουν…
Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι εταιρείες σε όσα συμβόλαια έχουν εκδώσει μάλλον θα απορροφήσουν τον αυξημένο φόρο, εκτός απο όσα συμβόλαια πηγαίνουν  στους ασφαλισμένους, μέσω ασφαλιστών και υπάρχει το περιθώριο να αποσύρουν τα παλαιότερα και να εκδώσουν νέα.
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος της πρόσθετης πράξης μπορεί να είναι περισσότερο από το όφελος της είσπραξης του επιπλέοντος φόρου.
Πάντως δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξουν διευκρινιστικές εγκύκλιοι από το Υπουργείο Οικονομικών για όλες τις αλλαγές στη φορολογία.

Σε ποιους κλάδους αυξάνεται ο φόρος

1.Κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης ο φόρος από 10% πάει στο 15%
2.Κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου, όλοι οι κίνδυνοι, εξαιρούμενης της πυρκαγιάς από 10% αυξάνεται στο 15%, η κάλυψη πυρκαγιάς παραμένει στο 20% και η αστική ευθύνη αυξάνει από το 10% στο 15%
3. Κλάδος Πυρκαγιά, ο φόρος παραμένει στο 20%
4. Κλάδος Υγείας, ο φόρος από 10% αυξάνεται στο 15%
5. Κλάδος Ατυχημάτων ο φόρος από 10% αυξάνεται στο 15%
6. Κλάδος Πλοίων / Αεροσκαφών, ο φόρος αυξάνεται στο 15% ενώ μέχρι τώρα ήταν 0%
7. Κλάδος Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων ο φόρος αυξάνεται στο 15% από 10% που ήταν για μεταφορές στην Ελλάδα και 0% που ήταν για μεταφορές στο εξωτερικό.
8. Λοιποί Κλάδοι ο φόρος αυξάνεται από 10% στο 15%
Δείτε εδώ το νόμο που ψήφισε η Βουλή.
Nextdeal newsroom

Γράφει:


Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η''ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ΄'' ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!!!

Σε πείσμα όλων των σημείων των ημερών μας και των εξαιρετικά δύσκολων καταστάσεων, που βιώνει ηπατρίδα μας, εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε πως ο σωστός προγραμματισμός και οι οργανωμένες λύσεις της επόμενης ημέρας, είναι αυτά που θα μας κρατήσουν στην ασφαλιστική αγορά και θα μας διαφοροποιήσουν από απλές και μεμονωμένες κινήσεις.
Ένα είναι βέβαιο, πως ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ :
  • Τη δύναμη της συνεργασίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και δημιουργώντας μεγάλα σχήματα, μπορούμε να επιβιώσουμε αποκτώντας φωνή, άποψη και σεβασμό από τις εταιρίες και τους συνεργάτες μας.
  • Το σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε επαγγελματία. Αναδεικνύοντας και χρησιμοποιώντας ο καθένας μας τα δυνατά του σημεία, μέσα από μία μεγάλη ομάδα, που θα πάρει και θα δώσει αντίστοιχα, τα αποτελέσματα σαφώς θα αποφέρουν μόνο κέρδη.
  • Την αποδοχή και την αναγνώριση από τον πελάτη. Προσφέροντας αξία και προνόμια στους πελάτες μας, τους κάνουμε πιστούς προς εμάς, αφού καταλαβαίνουν πως σε αυτές τις εποχές, εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος όχι μόνο δικό μας, αλλά και δικό τους. Αυτή θα πρέπει να είναι η διαφορά μας κι είναι σίγουρο, πως θα δημιουργήσει υπεραξία στις σχέσεις μας.
  • Να τολμήσουμε κ να επενδύσουμε στην εξωστρέφεια,στην επικοινωνία κ στο μάρκετινγ δέίχνοντας στη κοινωνία τη σοβαρότητα της δουλειάς μας κ την αναγκαιότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή κ ιδιαίτερα στις μέρες μας.
  • Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε απεναντίας έχουμε πολλά να κερδίσουμε με την συνεργασία.
  • Να  ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ   να διαφοροποιηθούμε κ να καινοτομήσουμε!
Στην περίπτωση λοιπόν, που έχεις κι εσύ τις ίδιες απόψεις και την ίδια διάθεση να πας πιο ψηλά το επάγγελμά σου, είμαστε ανοικτοί σε μια συνάντηση, που θα μας επιτρέψει ν' ανταλλάξουμε επαγγελματικές ιδέες και όρους συνεργασίας.

Με εκτίμηση
Βασίλης Μουντάκης
2130 212333, 6944 914133.  

Η ''ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Σε πείσμα όλων των σημείων των ημερών μας και των εξαιρετικά δύσκολων καταστάσεων, που βιώνει ηπατρίδα μας, εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε πως ο σωστός προγραμματισμός και οι οργανωμένες λύσεις της επόμενης ημέρας, είναι αυτά που θα μας κρατήσουν στην ασφαλιστική αγορά και θα μας διαφοροποιήσουν από απλές και μεμονωμένες κινήσεις.
Ένα είναι βέβαιο, πως ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ :
  • Τη δύναμη της συνεργασίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και δημιουργώντας μεγάλα σχήματα, μπορούμε να επιβιώσουμε αποκτώντας φωνή, άποψη και σεβασμό από τις εταιρίες και τους συνεργάτες μας.
  • Το σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε επαγγελματία. Αναδεικνύοντας και χρησιμοποιώντας ο καθένας μας τα δυνατά του σημεία, μέσα από μία μεγάλη ομάδα, που θα πάρει και θα δώσει αντίστοιχα, τα αποτελέσματα σαφώς θα αποφέρουν μόνο κέρδη.
  • Την αποδοχή και την αναγνώριση από τον πελάτη. Προσφέροντας αξία και προνόμια στους πελάτες μας, τους κάνουμε πιστούς προς εμάς, αφού καταλαβαίνουν πως σε αυτές τις εποχές, εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος όχι μόνο δικό μας, αλλά και δικό τους. Αυτή θα πρέπει να είναι η διαφορά μας κι είναι σίγουρο, πως θα δημιουργήσει υπεραξία στις σχέσεις μας.
Στην περίπτωση λοιπόν, που έχεις κι εσύ τις ίδιες απόψεις και την ίδια διάθεση να πας πιο ψηλά το επάγγελμά σου, είμαστε ανοικτοί σε μια συνάντηση, που θα μας επιτρέψει ν' ανταλλάξουμε επαγγελματικές ιδέες και όρους συνεργασίας.

Με εκτίμηση
Βασίλης Μουντάκης
2130 212333, 6944 914133.  

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

“Κλείδωσαν” οι αυξήσεις φόρων στα ασφάλιστρα

“Κλείδωσαν” οι αυξήσεις φόρων στα ασφάλιστρα

 
0
Tax RateΑυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές των ασφαλίστρων “κρύβει” το τελικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και προβλέπει σημαντικές αλλαγές στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις. 
Η ασφαλιστική αγορά, λοιπόν, επηρεάζεται άμεσα από τις αλλαγές καθώς το νομοσχέδιο-σκούπα που αποτελεί προαπαιτούμενο για να ανοίξει ο δρόμος προς την τελική συμφωνία και τη διάθεση ενός τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, δεν… αγνοεί τους φόρους επί των ασφαλίστρων.
Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)», προβλέπονται τα εξής:
– αύξηση στο 25%, από 20% σήμερα, του φόρου επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός,
– αύξηση στο 15%, από 10% σήμερα, του συντελεστή φόρου στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου,
– αύξηση στο 4%, επί των ασφαλίστρων κλάδου ζωής και
– αύξηση στο 10%, επί των ασφαλίστρων των λοιπών κλάδων.
Αντικείμενο του φόρου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι τα απαιτητά ασφάλιστρα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα που απορρέουν από την ασφαλιστική σύμβαση.
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του InsuranceDaily.gr είναι να συγκεντρωθούν πάνω από 75 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στους φόρους ασφαλίστρων. Οι αυξήσεις εκτιμάται ότι θα πλήξουν την ήδη “λαβωμένη” τόσο από την έλλειψη ρευστότητας όσο και από τις δυσμενείς, εδώ και μια πενταετία, οικονομικές συνθήκες, ασφαλιστική αγορά, ενώ αναμένονται οι αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ

Σε πείσμα όλων των σημείων των ημερών μας και των εξαιρετικά δύσκολων καταστάσεων, που βιώνει η πατρίδα μας, εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε πως ο σωστός προγραμματισμός και οι οργανωμένες λύσεις της επόμενης ημέρας, είναι αυτά που θα μας κρατήσουν στην ασφαλιστική αγορά και θα μας διαφοροποιήσουν από απλές και μεμονωμένες κινήσεις.
Ένα είναι βέβαιο, πως ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ :
  • Τη δύναμη της συνεργασίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και δημιουργώντας μεγάλα σχήματα, μπορούμε να επιβιώσουμε αποκτώντας φωνή, άποψη και σεβασμό από τις εταιρίες και τους συνεργάτες μας.
  • Το σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε επαγγελματία. Αναδεικνύοντας και χρησιμοποιώντας ο καθένας μας τα δυνατά του σημεία, μέσα από μία μεγάλη ομάδα, που θα πάρει και θα δώσει αντίστοιχα, τα αποτελέσματα σαφώς θα αποφέρουν μόνο κέρδη.
  • Την αποδοχή και την αναγνώριση από τον πελάτη. Προσφέροντας αξία και προνόμια στους πελάτες μας, τους κάνουμε πιστούς προς εμάς, αφού καταλαβαίνουν πως σε αυτές τις εποχές, εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος όχι μόνο δικό μας, αλλά και δικό τους. Αυτή θα πρέπει να είναι η διαφορά μας κι είναι σίγουρο, πως θα δημιουργήσει υπεραξία στις σχέσεις μας.
Στην περίπτωση λοιπόν, που έχεις κι εσύ τις ίδιες απόψεις και την ίδια διάθεση να πας πιο ψηλά το επάγγελμά σου, είμαστε ανοικτοί σε μια συνάντηση, που θα μας επιτρέψει ν' ανταλλάξουμε επαγγελματικές ιδέες και όρους συνεργασίας.

Με εκτίμηση
Βασίλης Μουντάκης
2130 212333, 6944 914133.