Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η κρίση εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης υγείας οδηγεί στην ιδιωτική ασφάλιση

Η κρίση εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης υγείας οδηγεί στην ιδιωτική ασφάλιση

Δυο είναι οι πιο βασικοί λόγοι που ανέδειξε διαδικτυακή έρευνα του asfalisinet.gr στους χρήστες της ιστοσελίδας μας με την ερώτηση : “Για ποιους λόγους θα κάνατε ή δεν θα κάνετε μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας ? “,η οποία έγινε από τις 7 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου 2016
7222743
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των χρηστών το 28.1% απάντησε ότι “δεν εμπιστεύομαι το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας” και το 24,7% , ότι «θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή κάλυψη σε θέματα υγείας».
Δείτε αναλυτικά όλες τις απαντήσεις που έδωσαν οι χρήστες του asfalisinet.gr:
Δεν εμπιστεύομαι το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας
28.1%
Είναι απαραίτητη για συμπλήρωμα στις παροχές που έχω από τον ΕΟΠΥΥ
16.9%
Δεν έχω κοινωνική ασφάλιση
8.2%
Θέλω να έχω την καλύτερη δυνατή κάλυψη σε θέματα υγείας
24.7%
Θεωρώ ότι είναι ακριβά τα ασφάλιστρα , δεν παρέχει όλες τις καλύψεις
8.8%
Δεν έχω διαθέσιμο εισόδημα, ίσως κάνω αργότερα
13.3%
Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 502 χρήστες.Εδώ να σημειώσουμε ότι η έρευνα έγινε από 7 Φεβρουαρίου έως και 18 Μαρτίου 2016 και το αντίστοιχο διάστημα το σύνολο των μοναδικών επισκεπτών στο asfalisinet.gr, σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση Google Analytics, ήταν 36.752 με 55.023 συνολικές επισκέψεις.
Δείτε τις απαντήσεις και σε γράφημα:

MH+ΔΕΝ = ΜΗΔΕΝ


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Γνωρίστε τη Νομική Προστασία. Την υπηρεσία που διεκδικεί τα δικαιώματά σας!

Γνωρίστε τη Νομική Προστασία. Την υπηρεσία που διεκδικεί τα δικαιώματά σας!

 
0

3lawΣας έχει τύχει ποτέ να εμπλακείτε σε ένα τροχαίο ατύχημα όπου ο υπαίτιος του δυστυχήματος δεν παραδέχεται το λάθος του; Μήπως η Ασφαλιστική εταιρεία που θα σας αποζημίωνε αντιφάσκει ως προς το ύψος της ζημιάς στο όχημα σας; Αν σας τρακάρει ανασφάλιστο όχημα γνωρίζετε πώς θα διεκδικήσετε την αποζημίωσή σας;
Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι μία και λέγεται Νομική Προστασία. Μια υπηρεσία που αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες αλλά και τα έξοδα της αντιδικίας στην οποία έχετε “εγκλωβιστεί”.

Τι παρέχει όμως ένα συμβόλαιο Νομικής Προστασίας;  

Ένα συμβόλαιο νομικής προστασίας σας καλύπτει τις αμοιβές του δικηγόρου της επιλογής σας ή της εταιρείας, τα τυχόν δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν (αν το θέμα δεν διευθετηθεί εξωδικαστικά) καθώς και κάθε άλλο έξοδο σχετικό με την υπόθεση όπως:
  • Αποζημιώσεις μαρτύρων,
  • αμοιβές δικαστικών πραγματογνωμόνων,
  • έξοδα δικαστικών επιμελητών και
  • τις αναγκαίες προκαταβολές δικαστικών εξόδων.
Είναι σαν να έχετε στο πλευρό σας έναν εξειδικευμένο συνεργάτη ο οποίος πάντα θα λειτουργεί για το δικό σας συμφέρον προσπαθώντας να λύσει τις αντιδικίες σας γρήγορα και στο χαμηλότερο κόστος.
Και αναφερόμαστε σε όλων των ειδών τις αντιδικίες. Γιατί μπορεί η νομική προστασία να είναι περισσότερο διαδεδομένη στο αυτοκίνητο με 93,7% στην κατανομή πλήθους συμβολαίων (2.720.789 συμβόλαια σε ισχύ) όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία καλύπτει πληθώρα κινδύνων που μπορεί να προκύψουν στο οικογενειακό και επιχειρηματικό περιβάλλον σας.
Και υπάρχουν και νούμερα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Επιτροπής Νομικής Προστασίαςτης Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), το 2014 δηλώθηκαν 17.439 περιστατικά εκ των οποίων τα 7.950 ήταν στον κλάδο αυτοκινήτου και τα 6.500 στον κλάδο των επιχειρήσεων με συνολικές αποζημιώσεις που έφτασαν το 1.194.177 ευρώ. Αποζημιώσεις που οφείλονται στην εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Ασφαλισμένοι στην πρόταση του Ασφαλιστή τους για την εν λόγω κάλυψη.
Στην Ελλάδα του 2016 λοιπόν, που όλοι γνωρίζουμε ότι το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας είναι αργό, πολύπλοκο και δαιδαλώδες η Νομική Προστασία έρχεται να δώσει λύσεις. Λύσεις που σίγουρα θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήμα για δικαστικές υποθέσεις που θα αναλάβουν εκείνοι για εσάς σε χαμηλότερο κόστος και με περισσότερα επιθυμητά αποτελέσματα.
Και να θυμάστε.
Η Αστική Ευθύνη σας προστατεύει από τα λάθη σας ενώ η Νομική Προστασία διεκδικεί τα δικαιώματά σας.   

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο ενθουσιασμός και ο φανατισμός

Ο ενθουσιασμός και ο φανατισμός

Φωτο:bio365.blogspot.com
Φωτο:bio365.blogspot.com
Και ο ενθουσιασμός είναι φλόγα, και ο φανα­τισμός είναι φλόγα. Όμως το πρώτο είναι φλό­γα δίχως καπνό, το δεύτερο είναι κάψιμο με καπνό.
Ο ενθουσιασμός σημαίνει: ολόκληρος ο άνθρωπος συγκεντρωμένος και καθοδηγημένος προς μία κατεύθυνση και ένα στόχο. Όταν ο νους κρίνει και η καρδιά αγαπήσει και η ψυχή επιθυμήσει, τότε ο άνθρωπος ενώνεται και ως μία δύναμη ξεκινάει το μεγάλο έργο. Και ο συγκεντρωμένος και ενωμένος άνθρωπος είναι μεγάλη δύναμη σ’ αυτόν τον κόσμο, πράγματι μεγαλύτερη απ’ ό,τι και ο ίδιος το νομίζει για τον εαυτό του.
Ο ενθουσιασμένος είναι φιλάνθρωπος. Από τη στιγμή που στον ενθουσιασμό ενός ανθρώπου κρύβεται το μίσος ενάντια σε κάποιους άλλους ανθρώπους, τούτο δεν είναι ενθουσιασμός αλλά φανατισμός. Όταν την άνοιξη καίγεται ένας σωρός από σκουπίδια, κάτω από τα σκουπίδια προσπα­θεί να ξεφύγει το φίδι που ξύπνησε. Τέτοιος είναι ο φανατισμός.
Ο ενθουσιασμός είναι πάντα δύναμη, η οποία χτίζει και δημιουργεί. Όλους τους μεγάλους κοι­νωνικούς οργανισμούς, όλη τη μεγάλη τέχνη, όλη την κορυφαία ποίηση, όλα τα σωτηριοφόρα και καθαρά ανθρωπιστικά κινήματα δημιουργήθηκαν με ενθουσιασμό. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι ο ενθουσιασμός δεν υπάρχει χωρίς φιλανθρωπία.
Ο φανατισμός δείχνει τη μεγαλύτερή του δύναμη σε τρεις περιπτώσεις: στην κομματική πολιτική, στην επανάσταση, και στους πολέ­μους.
Όπως η μέρα με τη νύχτα έτσι διαφέρει ο ενθουσιασμός από τον φανατισμό. Ο πρώτος καθοδηγείται με την αγάπη και χτίζει· ενώ ο δεύ­τερος καθοδηγείται με μίσος και καταστρέφει. Ο πρώτος είναι συνολικός, καθολικός, ο δεύτερος αποκλείει, διαχωρίζει και δημιουργεί σέκτες.
Του φανατικού, πάντα του λείπει κάτι, τη μία ο νους και την άλλη η καρδιά. Ο ενθουσιασμένος είναι πάντα ολόκληρος άνθρωπος.
Πρόσεχε, ψυχή, μην ραγίσεις, για να μην κυρ­τώσει ο ενθουσιασμός σου σε φανατισμό.

(Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, Στοχασμοί περί καλού και κακού, εκδ. Εν πλω, σ. 107-108)