Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

10 λόγοι για να ασφαλίσεις την Υγεία σου σήμερα

Η ευημερία του κράτους και η ικανότητά του να καλύπτει τα νοσοκομειακά και ιατροφαρμακευτικά έξοδα των φορολογουμένων του – εφόσον αυτοί ήταν τυπικοί στις εισφορές τους – δημιουργούσε μια αντίληψη ότι η ιδιωτική ασφάλιση ήταν ένα αγαθό πολυτελείας. Και ήταν! Ο κόσμος, έχοντας εξασφαλίσει την υγεία του δεν ενδιαφερόταν για ένα ιδιωτικό συμβόλαιο. Ήταν πλεονασμός και ας υπήρχαν λεφτά.
Τα χρόνια πέρασαν όμως, η κρίση χτύπησε δυνατά τη χώρα και η πολυτέλεια εξελίχθηκε σε ανάγκη. Το δημόσιο άρχισε να χάνει από τη δυναμική του και μαζί του άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της κακής διαχείρισης που είχε γίνει τα περασμένα χρόνια. Οι αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία μεγάλωσαν, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα έγιναν πολύ πιο συχνές και η κατάσταση σε κάθε κρατικό νοσοκομείο άρχισε να θυμίζει συνθήκες… τριτοκοσμικής χώρας.
Και τότε ήταν που ο κόσμος άρχισε να ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις που θα του εγγυώνται μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. Ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης άρχισε να γίνεται καθοριστικός και οι Ασφαλιστικές εταιρείες αντιλαμβανόμενες την τάση άρχισαν να δημιουργούν προϊόντα περισσότερο οικονομικά και προσιτά στις ανάγκες του κόσμου.

Γιατί λοιπόν κάποιος αξίζει να έχει Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας Σήμερα;  

Γιατί να αποκτήσει ένα ακόμη έξοδο στον ήδη επιβαρυμένο και ασφυκτικά πιεσμένο ετήσιο προϋπολογισμό του;
  1. Πρώτα απ’ όλα τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας εξασφαλίζουν στους δικαιούχους τουςαξιοπρεπή νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μακριά από τη γραφειοκρατία και αναμονή του δημόσιου συστήματος υγείας (Αν το επιλέξει ο ασφαλισμένος).
2. Η Ασφαλιστική εταιρεία σου εγγυάται ότι θα καλύψει κάθε έξοδο της νοσηλείας σου σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της χώρας μέχρι το συμφωνηθέν ανώτατο όριο ευθύνης (οι εταιρείες συνήθως καλύπτουν από 10.000 ευρώ μέχρι και 1.000.000 ευρώ).
3. Ένα συμβόλαιο υγείας σου καλύπτει κάθε έξοδο εξωνοσοκομειακών διαγνωστικών εξετάσεων από ασθένεια ή ατύχημα σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας. Γρήγορα, άμεσα και χωρίς περιττές καθυστερήσεις όπως μας έχει συνηθίσει το δημόσιο.
4. Επειδή ζούμε στην ποικιλόμορφη Ελλάδα, αν είσαι σε δυσπρόσιτη περιοχή – σε ένα νησί π.χ. διακοπές ή μόνιμος κάτοικος – ένα συμβόλαιο υγείας μπορεί να σου εξασφαλίσει επείγουσα αερομεταφορά σε περίπτωση που την χρειαστείς.
5. Η δεύτερη γνωμάτευση ή η επιλογή να νοσηλευτούμε σε νοσοκομείο και ιατρό της επιλογής μας είναι δικαίωμα όλων. Για αυτό οι περισσότερες Ασφαλιστικές Εταιρείες σου καλύπτουν τα έξοδα να νοσηλευτείς σε νοσοκομείο και του εξωτερικού (συνήθως Αμερική & Ευρώπη).
6. Σε επικοινωνία με τον Ασφαλιστικό σου Σύμβουλο μπορείς να προσαρμόσεις το συμβόλαιο στα μέτρα σου βάσει των αναγκών σου και των οικονομικών δυνατοτήτων σου.
7. Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος – αν όχι όλο – των αμοιβών των γιατρών, όπως και τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις (Ο Ασφαλιστής σου πρέπει να είναι σε θέση να σου τις αριθμήσει).
8. Θέλεις να κάνεις χρήση και του Ασφαλιστικού σου Φορέα σε ιδιωτικό νοσοκομείο; Μπορείς! Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να ρωτήσεις τον Ασφαλιστικό σου Σύμβουλο.
9. Δεν θυμάσαι απ’ έξω τις καλύψεις του συμβολαίου σου; Γι’ αυτό υπάρχει ο Ασφαλιστικός σου Σύμβουλος. Ρώτησέ τον. Η δουλειά του είναι να σε συμβουλεύει και να σε καθοδηγεί.
10. Και τέλος οι εποχές που το δημόσιο μπορούσε να σου εγγυηθεί κάθε κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμα και αν είσαι απόλυτα τυπικός με τις εισφορές σου. Απλά σκέψου πόσες φορές ο γιατρός δεν ήταν διαθέσιμος, το ραντεβού σου για επείγουσες εξετάσεις είχε λίστα μερικούς μήνες ή το μηχάνημα για τις εξετάσεις σου ήταν εκτός λειτουργίας.

Η επιλογή είναι στο χέρι σου

Μπορείς να  παραμείνεις στο «παραδοσιακό μοντέλο» και να περιμένεις το κράτος να επιστρέψει στις ένδοξες εκείνες ημέρες που μπορούσε να σου καλύψει όλες σου τις ανάγκες ή προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα του σήμερα. Μια πραγματικότητα που σου υπογραμμίζει την κοινή λογική ότι κανείς δεν θα αναλάβει εθελοντικά την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψή εκτός από εσένα τον ίδιο. Και ας πληρώνεις υπέρογκα ποσά κάθε μήνα στο ταμείο σου. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Πόσα χρόνια σεξουαλικής ζωής έχει ο άνδρας;

Ο άνδρας διεκδικεί τη σεξουαλική του έκφραση και την υγιή σεξουαλική λειτουργία από την εφηβεία μέχρι και τα πολύ βαθιά γεράματα.
Οι βιολογικές αλλαγές που συνοδεύουν αναπόφευκτα το πέρασμα των χρόνων, είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν τη σεξουαλική ανταπόκριση και απαντητικότητά του.
Συνεπώς, όπως το πέρασμα των χρόνων διαγράφεται στο πρόσωπό μας και αφήνει τα σημάδια του, έτσι διαγράφεται και στη σεξουαλική μας λειτουργία, αφήνοντας και εκεί σημάδια. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γίνεται χειρότερο, αλλά απλά ότι αλλάζει.
Ποιοι παράγοντες επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική υγεία του άνδρα;
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής του άνδρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική του λειτουργία.
Με σειρά προτεραιότητας, οι παράγοντες που απειλούν την υγιή σεξουαλική του ζωή παράλληλα με την ηλικία και την οργανικότητα, είναι:
- το άγχος,
- το κάπνισμα,
- η έλλειψη φυσικής άσκησης και
- οι κακές διατροφικές συνήθειες.
Γενικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά συμβάλλει θετικά στην υγεία μας, επηρεάζει θετικά και το σεξ. Άλλωστε η σεξουαλική μας υγεία αποτελεί μέρος της γενικότερης υγείας μας. Ειδικά το στρες, αποτελεί ίσως τον πιο κοινό ψυχογενή, και όχι μόνο, αιτιοπαθογενετικό παράγοντα σεξουαλικής δυσλειτουργίας και φαίνεται να προτιμάει τον άνδρα, ο οποίος είναι περισσότερο ευάλωτος από ότι η γυναίκα στην εκδήλωση σεξουαλικών προβλημάτων εξαιτίας του.
Ο ρόλος της συντρόφου
Ο άνδρας που μεγαλώνει και είχε μάθει να τρέφει την αυτοπεποίθησή του μέσα από τη σεξουαλική του έκφραση, αισθάνεται πολύ πιο εύθραυστος στις αλλαγές του χρόνου. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε ότι η γυναίκα έχει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του συντρόφου της, ο οποίος ζητάει την σεξουαλική της επιβεβαίωση για να τονώσει την αυτοεικόνα του. Μια γυναίκα λοιπόν, που περιποιείται τον εαυτό της, έχει πιο ενεργό ρόλο στη σεξουαλική διέγερση του συντρόφου της και φροντίζει την εικόνα που καθημερινά προσφέρει στον σύντροφό της, φροντίζει παράλληλα και τη διατήρηση της σεξουαλικής τους ζωής.
Μπορεί ένας άνδρας να απολαύσει το σεξ με τη γυναίκα του στα 65 και στα 70 του χρόνια;
Η απάντηση είναι πως βεβαίως και μπορεί. Η σεξουαλική ζωή του άνδρα, συνεχίζεται ως την ηλικία που εκείνος επιθυμεί, αρκεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Πιθανόν η σκληρότητα της στύσης του να μην είναι η ίδια, η ταχύτητα επέλευσης της διέγερσής του να είναι πιο αργή ή να μη μπορεί να κάνει σεξ δύο φορές την ίδια μέρα, όπως σε νεότερες ηλικίες αλλά ο βαθμός ικανοποίησης παραμένει ο ίδιος. Άλλωστε, το σεξ ποτέ δεν ταυτιζόταν με τις ποσοτικές επιδόσεις αλλά πρωτίστως με την επικοινωνία και την αμοιβαιότητα.
Η σεξουαλική ζωή στον άνδρα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τα βαθιά γεράματα και η σημασία της παραμένει η ίδια για την ποιότητα, την εγγύτητα και την συναισθηματική πληρότητα της σχέσης αλλά και την ψυχική του υγεία.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τα κρυφά οφέλη του sex

Η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, που όπως είναι φυσικό δεν την έχουν αφήσει έξω από τα πεδία μελέτης τους.
Διαβάστε για τα 10 κρυφά οφέλη του σεξ -πέρα από την απόλαυση, που θα σας κάνουν να επιστρέψετε στο κρεβάτι. Ωστόσο, για να τα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο, είναι σημαντικό η επαφή με το έτερόν σας ήμισυ να είναι ποιοτική, γιατί δεν αρκεί το πλημμύρισμα των αισθήσεων για να κρατήσετε τον οργανισμό σας σε… φόρμα, αλλά χρειάζονται και τα έντονα συναισθήματα μιας ουσιαστικής σχέσης.
1. Adios stress 
Μήπως η πρωινή συνάντηση που έχετε με τον διευθυντή δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε και να κλείσετε μάτι; Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από την ένταση και το άγχος είναι να περάσετε μια υπέροχη νύχτα με τον ή τη σύντροφό σας. Το αποτέλεσμα; Εκτός από τα ευκόλως εννοούμενα, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.
2. Ύπνος 5 αστέρων 
Οι ορμόνες που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το στρες είναι και αυτές που βοηθούν το μυαλό και το σώμα σας να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα σας χαρίζουν έναν βαθύ και καλό ύπνο. Συγκεκριμένα, κατά την εκσπερμάτιση απελευθερώνεται στον εγκεφάλου ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που φαίνεται να προάγει τον ύπνο.
3. Μήπως πονάτε; 
Αλλάξτε το σενάριο και ξεχάστε το «αγάπη μου, δεν μπορώ, με πονάει το κεφάλι μου». Η λύση για τον πονοκέφαλο που σας ταλαιπωρεί μπορεί να βρίσκεται στο κρεβάτι σας, αφού μετά τη σεξουαλική επαφή ο κατακλυσμός του οργανισμού από ορμόνες βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου. Συγκεκριμένα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.
4. Σεξ κατά του κρυολογήματος
Αντί να αποφεύγετε τους φίλους σας ή να ντύνεστε σαν κρεμμύδι προκειμένου να γλιτώσετε από το κρυολόγημα, μήπως να πάρετε αγκαλιά τον σύντροφό σας και να πέσετε στο κρεβάτι; Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σεξ φαίνεται να τονώνει το αμυντικό μας σύστημα αυξάνοντας την παραγωγή αντισωμάτων. Μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Η.Π.Α. έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Για την ακρίβεια, σε δείγματα που συνέλεξαν οι επιστήμονες από 112 φοιτητές, βρήκαν ότι όσοι έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα των συγκεκριμένων πρωτεϊνών που δρουν ως αντισώματα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν καθόλου σεξ.
5. Από καρδιάς! 
Μπορεί να έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες -άλλοτε αστείες και άλλοτε σοβαρές- που ενοχοποιούν την ερωτική πράξη για την πρόκληση καρδιολογικών επιπλοκών, ωστόσο αρκετές είναι οι έρευνες που υποστηρίζουν το αντίθετο. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bristol στη Μ. Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», καταρρίπτει τον συγκεκριμένο μύθο, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες που έχουν ερωτικές επαφές 2 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα διατρέχουν 50% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από 1 φορά το μήνα. Επίσης, δεκαετής έρευνα του Πανεπιστημίου Queens στο Belfast της Β. Ιρλανδίας επιβεβαιώνει την αντιυπερτασική δράση του σεξ. Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, οι άνδρες που είχαν 3 ή περισσότερες ερωτικές επαφές την εβδομάδα, μείωναν στο μισό τις πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
6. Για να μικροδείχνετε 
Θέλετε να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σας και να δείχνετε νεότεροι; Όσοι κάνουν έστω και 15% περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, δηλαδή 3 αντί για 2 φορές την εβδομάδα, φαίνονται νεότεροι. Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Βασιλικού Νοσοκομείου του Edinburgh στη Σκοτία, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άνδρες και γυναίκες. Από τους συμμετέχοντες, εκείνοι που είχαν δραστήρια σεξουαλική ζωή έδειχναν πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία.
7. Be happy! 
Αν ανήκετε σε αυτούς που απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή, τότε συγχαρητήρια! Οι άνθρωποι που έχουν σταθερή και καλή σεξουαλική ζωή φαίνεται να παρουσιάζουν λιγότερο συχνά κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό αποδίδεται αφενός στη σωματική επαφή που απαιτεί και αφετέρου στο ότι όσοι έχουν σύντροφο νιώθουν επιθυμητοί, πράγμα που τονώνει την αυτοπεποίθησή τους.
8. Αντί για περπάτημα 
Όσοι βαριέστε τον διάδρομο και το ποδήλατο, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Το σεξ θεωρείται ήπιας έντασης δραστηριότητα, που γυμνάζει το σώμα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την αντοχή και τον μυϊκό τόνο, ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των οστών και των μυών. Μπορεί με την τακτική «εξάσκηση» να μην αποκτήσετε τους κοιλιακούς των ηθοποιών, αλλά η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί.
Bonus 
Η ερωτική επαφή ωφελεί και την κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, χάρη στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού και τις βαθιές αναπνοές. 
Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, που επηρεάζει την ερωτική διάθεση και των 2 φύλων, ενώ δυναμώνει τους μυς και τα οστά. 
Ο έλεγχος της ουροδόχου κύστης μέσω της ενδυνάμωσης των μυών της πυέλου είναι άλλη μία από τις θετικές επιδράσεις του σεξ.
Οι τακτικές εκσπερματίσεις φαίνεται να έχουν διπλή προστατευτική δράση για το γεννητικό σύστημα ενός άνδρα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of the American Medical Association», η υψηλή συχνότητα εκσπερμάτισης μπορεί να συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Επιπλέον, σχετίζεται με αυξημένη λειτουργία των αδένων που εμπλέκονται έμμεσα στην παραγωγή των σπερματοζωαρίων (π.χ. ο προστάτης), καθώς η αδυναμία αποβολής της μεγάλης παραγωγής τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα των όρχεων.
Φυσικά υπάρχει έρευνα και για τη θηλυκή πλευρά, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που έχουν ερωτικές επαφές περισσότερες από 2 φορές τον μήνα και είναι ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Μάλιστα, οι συχνές σεξουαλικές επαφές φαίνεται να αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος, ενεργοποιώντας τον υποδόριο ιστό. Μακροπρόθεσμα, τα οιστρογόνα φαίνεται να συμβάλλουν και στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

7 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία των αντρών

Σύμφωνα με έρευνα, το σεξ περνάει από το αντρικό μυαλό τουλάχιστον 19 φορές την ημέρα. Κι αυτό είναι καλό, μιας και η σεξουαλική επαφή είναι ευεργετική για την υγεία τους!
 Όσον αφορά, όμως, το αντρικό φύλο συγκεκριμένα, η σεξουαλική επαφή εξασφαλίζει κι άλλα οφέλη, και μάλιστα πολύ ουσιαστικά. Όπως δημοσιεύεται στη διαδικτυακή μιντιακή εταιρεία «YourTango», που ειδικεύεται σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικής υγείας, υπάρχουν 7 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους το σεξ λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία των αντρών…
1. Διατηρεί δυνατή την καρδιά τους
Μπορεί πολύ συχνά η γυναικεία πολυλογία να ταράζει την ψυχική ηρεμία ενός άντρα, όμως από μια άλλη οπτική ενισχύει την καρδιά του. Όπως υποστηρίζει σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Queens» στο Μπέλφαστ, οι άντρες που κάνουν σεξ 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος κατά 50%. Δεν είναι, λοιπόν, το σεξ ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να κρατάτε το γιατρό μακριά;
2. Βελτιώνει τη διάθεσή τους
Η σεξουαλική επαφή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλή ψυχολογία. Εκτός από την ανακούφιση από το στρες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης, το σεξ λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην κατάθλιψη, με την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας. Οπότε, ξέρετε ποια είναι η λύση όταν κάτι δεν πάει καλά μέσα στη μέρα!
3. Τους εξασφαλίζει έναν καλό νυχτερινό ύπνο
Το να μπορεί κανείς να κοιμάται καλά το βράδυ αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την υγεία του, από τη διάθεσή του μέχρι το βάρος του. Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ένα απόλυτα φυσικό χαλαρωτικό, που επιδρά κυρίως στον αντρικό οργανισμό. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι αμέσως μετά την πράξη, σας παίρνει ο ύπνος!
4. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί ασπίδα κατά της εκδήλωσης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Σύμφωνα με έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου, οι άντρες που κατά μέσο όρο βιώνουν 21 εκσπερματίσεις ανά μήνα, παρουσιάζουν κατά 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούν τις 4-7 εκσπερματίσεις μηνιαίως.
5. Τους ανακουφίζει από τον πόνο
Σε σχετικό πείραμα, περίπου 48 εθελοντές εισέπνευσαν ατμό οξυτοκίνης και στη συνέχεια τρύπησαν τα δάχτυλά τους. Η ωκυτοκίνη κατάφερε να περιορίσει τον πόνο τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Επομένως, όπως είναι κατανοητό, είτε πρόκειται για πονοκεφάλους είτε για πόνο στη μέση είτε για οποιονδήποτε άλλο πόνο, αυτή η ορμόνη είναι ικανή να κάνει θαύματα!
6. Τους κρατάει σε… φόρμα
Φαίνεται πως μια καλή φυσική κατάσταση μπορεί να αποκτηθεί, εκτός από τα γυμναστήρια, και στην κρεβατοκάμαρα! Αρκεί μια 30λεπτη ερωτική συνεύρεση για να κάψει ο οργανισμός τους περίπου 200 θερμίδες. Κι αν την επεκτείνουμε χρονικά για ακόμη μισή ώρα, τότε η απώλεια θερμίδων μπορεί να αγγίξει και τις 420. Πρόκειται πραγματικά για ένα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης!
7. Συμβάλλει στη μακροζωία
Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι το συστηματικό σεξ κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν νεότεροι, ακόμα και κατά μία ολόκληρη δεκαετία - κι από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται απλά για μια ψευδαίσθηση. Είναι αλήθεια ότι η υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να επιβραδύνει αισθητά τη διαδικασία της γήρανσης. Όπως δημοσιεύεται σε μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal», οι άντρες που βιώνουν συχνά οργασμό, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 50%, συγκριτικά με εκείνους που έχουν μειωμένη συχνότητα εκσπερμάτισης. Ε, όταν πρόκειται για την ίδια σου τη ζωή, μάλλον τα λόγια υστερούν απέναντι στην… πράξη! 
πηγή:imommy.gr

20 (σκληρές) αλήθειες που δεν σου είπε κανείς για το σεξ! Έφτασε η ώρα να τις μάθεις!

Όλοι ανεξαιρέτως λένε ψέματα και υπερηφανεύονται για το πόσο πολύ σεξ κάνουν.
  1.  Και φυσικά αναφέρονται το ίδιο ψευδώς και στο πόσο τέλειο ήταν κάθε φορά!
  2.  Πολλοί άντρες θα πουν ή θα κάνουν οτιδήποτε για να μην φορέσουν προφυλακτικό. Μην υποκύψεις ΠΟΤΕ.
  3.  Μερικοί άντρες πραγματικά χάνουν την στύση τους όταν δεν φοράνε προφυλακτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ πρέπει να πεις "ναι" στο σεξ χωρίς προφύλαξη.
  4.  Οι περισσότεροι άνθρωποι γυναίκες ή άντρες νρέπονται να σου αποκαλύψουν αν έχουν κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.
  5. Ο γυναικείος οργασμός δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Θέλει τρόπο και χρόνο!
  6. Μπορεί πραγματικά να σου αρέσει ένα αγόρι, αλλά όταν κάνετε σεξ να μην φτάνεις ποτέ στην κορύφωση.
  7. Το πιο πιθανό σενάριο σε κάθε συνεύρεσή σας είναι να μην έρθετε ποτέ σε οργασμό ταυτόχρονα.
  8. Μετά από κάθε συνεύρεση πρέπει να πηγαίνεις τουαλέτα για πιπί (!) για να αποφύγεις την ουρολοίμωξη.
  9.  Δεν μπορείς να κοιμηθείς αμέσως μετά το σεξ. Πρέπει να αλλάξεις σεντόνια (εκτός και αν μπορείς να κοιμηθείς στο υγρό σημείο), να του δώσεις πετσέτα, ένα ποτήρι νερό, να πεις δυο κουβέντες ή να του δείξεις την εξώπορτα.
  10. Όσα σου αρέσουν τώρα στο σεξ είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν όσο περνάνε τα χρόνια.
  11. Το ότι έκανες σεξ με κάποιον δεν σημαίνει ότι δένεσαι ή ότι ήρθες κοντά του συναισθηματικά.
  12. Ο άντρας από τον οποίο έχασες την παρθενιά σου δεν σημαίνει ότι είναι και ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου.
  13. Το αν χρησιμοποιήσετε κάποιο λιπαντικό δεν σημαίνει ότι ο σύντροφος σου δεν σε ερεθίζει.
  14. Ο καλός σου δεν θα θέλει πάντα να σε φιλάει όσο κάνετε σεξ και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν σε θέλει.
  15. Δεν χρειάζεται να του κάνεις στοματικό έρωτα αν δεν θες.
  16. Δεν είναι κακό να έχεις πάντα πάνω σου ένα προφυλακτικό.
  17. Όταν αλλάζεις στάση στην πραγματικότητα δεν μοιάζει με σκηνοθετημένη σκηνή του Hollywood.
  18. Αν ένας άντρας δεν είναι σεξουαλικά υπερδραστήριος αυτό δεν σημαίνει ότι φταις εσύ.
  19. Το σεξ μεγαλύτερης διάρκειας δεν είναι πάντα και καλύτερο. Η ποιότητα μετράει, όχι η ποσότητα.
πηγή:queen.gr

Έρευνα: Το στοματικό σεξ κάνει καλό στην υγεία, ψυχική και σωματική

Τις ευεργετικές ιδιότητες του στοματικού σεξ τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες αποκαλύπτει έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συγκέντρωσαν στοιχεία για τη σεξουαλική ζωή και πνευματική υγεία από 293 γυναίκες. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν πιο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την ζωή τους.
Αυτό οφείλεται, κατά τους ερευνητές, στις χημικές ουσίες που περιέχει το σπέρμα και οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αλλά βοηθούν τις γυναίκες να έχουν καλύτερο ύπνο και να αναπτύξουν περισσότερο τα συναισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό τους.
Το αντρικό σπέρμα περιέχει:
* Κορτιζόλη: Συμβάλλει στην ανάπτυξη συναισθημάτων αγάπης και συντροφικότητας
* Οιστρόνη και Οξυτοκίνη: Ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχολογική διάθεση
* Θυροτροπίνη: Ορμόνη η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, όπως και η σεροτονίνη
* Μελατονίνη: Συμβάλλει στον ποιοτικό ύπνο
Τέλος, στην έρευνα επισημαίνεται ότι παρατηρήθηκε πως γυναίκες που επιδίδονταν συχνά σε στοματικό σεξ παρουσίαζαν όμοια συμπτώματα κατάθλιψης με εκείνες τις γυναίκες που απείχαν εντελώς από κάθε σεξουαλική επαφή.
πηγή:koolnews.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Greek summer mix 2016 vol. 2 by dj babis - Καλό καλοκαίρι !!!

Γιατί η θάλασσα κάνει καλό στην υγεία μας

http://www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=41642:giati-i-thalassa-kanei-kalo-stin-ygeia-mas&catid=17:nea&Itemid=131

Ήταν τον 4ο αιώνα π.Χ. όταν ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής πρωτοχρησιμοποίησε τον όρο «θαλασσοθεραπεία», εστιάζοντας στην πολλαπλώς ωφέλιμη δράση του θαλασσινού μπάνιου για τον άνθρωπο.
Από τότε μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι δεν έχουν πάψει να επισκέπτονται την θάλασσα κάθε καλοκαίρι, ενώ, όσοι αντέχουν, την τιμούν και τον χειμώνα με θετικά, απ’ ότι φαίνεται, αποτελέσματα για την υγεία τους. Αν και η ευεργετική δράση της θάλασσας παραμένει ακόμη ένα μυστήριο, υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι δεν είναι, απλώς, ένα τεράστιο ματζούνι.
Λιγότερο στρες
Η αίσθηση ότι η θάλασσα κάνει καλό, χαλαρώνει και βελτιώνει τη διάθεση των ανθρώπων είναι πολύ παλιά και επιβεβαιώνεται, κατά μία έννοια, κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε —για λόγους αναψυχής, τουλάχιστον.
Πρόσφατη έρευνα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας έδειξε ότι όσοι ζουν δίπλα στη θάλασσα παρουσιάζουν ιδιαίτερα καλή ψυχική υγεία και χαμηλούς δείκτες άγχους μιας και η θέα του νερού και ο ήχος των κυμάτων φαίνεται πως επηρεάζουν τον οργανισμό, οδηγώντας τον σε μία κατάσταση ηρεμίας η οποία έχει ευεργετική δράση στο σώμα και τον νου. Επιπλέον, η εύκολη πρόσβαση σε θάλασσα ευνοεί το τακτικό κολύμπι και όταν κολυμπάτε, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα σε όλο σας το σώμα και, κυρίως, στο επάνω μέρος γύρω απ’ την καρδιά. Έτσι, ο εγκέφαλος οξυγονώνεται καλύτερα και το σώμα σας αποκτά εγρήγορση, ενεργητικότητα και ευεξία.
Καλύτερη αναπνοή
Ακόμη μία εντύπωση, που περνά από γενιά σε γενιά, είναι ότι το θαλασσινό αεράκι κάνει καλό, «ανοίγει τα πνευμόνια» και έχει κάποιου είδους ευεργετική δράση στη γενικότερη υγεία μας.
Εδώ και κάποια χρόνια, μετά από αναφορές αυστραλών με κυστική ίνωση (μία χρόνια ασθένεια του αναπνευστικού, διαδεδομένη και στη χώρα μας) ότι μετά το σέρφινγκ μπορούσαν να αναπνεύσουν καλύτερα, έγιναν κάποιες έρευνες που έδειξαν ότι η εισπνοή διαλύματος πλούσιου σε χλωριούχο νάτριο μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διάλυση της βλέννας στους πνεύμονες και κατόπιν στην προσωρινή βελτίωση της αναπνοής. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας υγιής άνθρωπος θα δει σημαντική διαφορά αναπνέοντας τον, εμπλουτισμένο με την αλμυρή υγρασία, αέρα της θάλασσας, αλλά η ιδέα σε κάνει να νιώθεις πολύ πιο όμορφα κάθε φορά που βρίσκεσαι στην παραλία, κολυμπώντας ή βολτάροντας.
Καθαρότερο δέρμα
Η αλήθεια είναι ότι, σε μέρη σαν την Ελλάδα, η θάλασσα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ήλιο και ο ήλιος, ειδικά το καλοκαίρι και μάλιστα τις καυτές ώρες που όλοι πάνε για τις βουτιές τους, είναι συνδεδεμένος με κάποιες πολύ κακές επιπτώσεις στο δέρμα και την περαιτέρω υγεία μας.
Φαίνεται όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ότι το αλμυρό θαλασσινό νερό μπορεί να είναι και ευεργετικό για το δέρμα μας όταν πρόκειται για παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, επισπεύδοντας τη θεραπεία τους με τη δράση του. Υπό συνθήκες, το θαλασσινό νερό μπορεί επίσης να καθαρίσει τους πόρους και να ελαττώσει τη λιπαρότητα του δέρματος, καταπολεμώντας βακτήρια που ευθύνονται για κάποια είδη ακμής. Αρκεί, βέβαια, να μην γράφουμε ατελείωτες ώρες στην παραλία χωρίς σωστή ενυδάτωση, εσωτερικά και εξωτερικά και χωρίς την απαραίτητη προστασία απ’ τον ήλιο.
πηγή:mama365.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πόσα χρόνια σεξουαλικής ζωής έχει ο άνδρας;

Ο άνδρας διεκδικεί τη σεξουαλική του έκφραση και την υγιή σεξουαλική λειτουργία από την εφηβεία μέχρι και τα πολύ βαθιά γεράματα.
Οι βιολογικές αλλαγές που συνοδεύουν αναπόφευκτα το πέρασμα των χρόνων, είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν τη σεξουαλική ανταπόκριση και απαντητικότητά του.
Συνεπώς, όπως το πέρασμα των χρόνων διαγράφεται στο πρόσωπό μας και αφήνει τα σημάδια του, έτσι διαγράφεται και στη σεξουαλική μας λειτουργία, αφήνοντας και εκεί σημάδια. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γίνεται χειρότερο, αλλά απλά ότι αλλάζει.
Ποιοι παράγοντες επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική υγεία του άνδρα;
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής του άνδρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική του λειτουργία.
Με σειρά προτεραιότητας, οι παράγοντες που απειλούν την υγιή σεξουαλική του ζωή παράλληλα με την ηλικία και την οργανικότητα, είναι:
- το άγχος,
- το κάπνισμα,
- η έλλειψη φυσικής άσκησης και
- οι κακές διατροφικές συνήθειες.
Γενικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά συμβάλλει θετικά στην υγεία μας, επηρεάζει θετικά και το σεξ. Άλλωστε η σεξουαλική μας υγεία αποτελεί μέρος της γενικότερης υγείας μας. Ειδικά το στρες, αποτελεί ίσως τον πιο κοινό ψυχογενή, και όχι μόνο, αιτιοπαθογενετικό παράγοντα σεξουαλικής δυσλειτουργίας και φαίνεται να προτιμάει τον άνδρα, ο οποίος είναι περισσότερο ευάλωτος από ότι η γυναίκα στην εκδήλωση σεξουαλικών προβλημάτων εξαιτίας του.
Ο ρόλος της συντρόφου
Ο άνδρας που μεγαλώνει και είχε μάθει να τρέφει την αυτοπεποίθησή του μέσα από τη σεξουαλική του έκφραση, αισθάνεται πολύ πιο εύθραυστος στις αλλαγές του χρόνου. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε ότι η γυναίκα έχει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του συντρόφου της, ο οποίος ζητάει την σεξουαλική της επιβεβαίωση για να τονώσει την αυτοεικόνα του. Μια γυναίκα λοιπόν, που περιποιείται τον εαυτό της, έχει πιο ενεργό ρόλο στη σεξουαλική διέγερση του συντρόφου της και φροντίζει την εικόνα που καθημερινά προσφέρει στον σύντροφό της, φροντίζει παράλληλα και τη διατήρηση της σεξουαλικής τους ζωής.
Μπορεί ένας άνδρας να απολαύσει το σεξ με τη γυναίκα του στα 65 και στα 70 του χρόνια;
Η απάντηση είναι πως βεβαίως και μπορεί. Η σεξουαλική ζωή του άνδρα, συνεχίζεται ως την ηλικία που εκείνος επιθυμεί, αρκεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Πιθανόν η σκληρότητα της στύσης του να μην είναι η ίδια, η ταχύτητα επέλευσης της διέγερσής του να είναι πιο αργή ή να μη μπορεί να κάνει σεξ δύο φορές την ίδια μέρα, όπως σε νεότερες ηλικίες αλλά ο βαθμός ικανοποίησης παραμένει ο ίδιος. Άλλωστε, το σεξ ποτέ δεν ταυτιζόταν με τις ποσοτικές επιδόσεις αλλά πρωτίστως με την επικοινωνία και την αμοιβαιότητα.
Η σεξουαλική ζωή στον άνδρα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τα βαθιά γεράματα και η σημασία της παραμένει η ίδια για την ποιότητα, την εγγύτητα και την συναισθηματική πληρότητα της σχέσης αλλά και την ψυχική του υγεία.