Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Sportotal.gr - Δημιουργώντας οικονομία…

Sportotal.gr - Δημιουργώντας οικονομία…: -Στην εποχή των μεγάλων μεταβολών, πώς επενδύουμε στο μέλλον;-Ποια είναι τα περιθώρια για σχέδια, με τόσο δυσάρεστες ανατροπές;-Είναι εφικτή η επιτυχί...

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία, αλλά όχι σε όλες τις μορφές του

Το σεξ κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών.
«H σεξουαλική επαφή αποτελεί πολύτιμο μυστικό υγείας. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η σεξουαλική δραστηριότητα δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, ενώ αντιθέτως η απουσία της σχετίζεται αρνητικά με την υγεία του ανθρώπου» επισημαίνει ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας Δημήτρης Χατζηχρήστου.
Προσθέτει, όμως, ότι από τις μελέτες φαίνεται πως τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και τον οργασμό που ακολουθεί. «Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός, η πρωκτική επαφή, ο στοματικός έρωτας δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στη συνολική υγεία του ατόμου. Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική και θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν αναλυτικά για τα οφέλη της κλασικής σεξουαλικής επαφής στην υγεία» εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου.
Οι θετικές επιδράσεις στη συνολική υγεία εντοπίζονται σε πολλαπλά επίπεδα. Από τις μελέτες φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει τον χρόνιο πόνο.
«Η κολπική διέγερση σχετίζεται με σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες από τη διέγερση της κλειτορίδας. Όσο αφορά το ανοσοποιητικό σύστημα, η κλασική σεξουαλική πράξη φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού εν αντιθέσει με την πρωκτική επαφή, η οποία σχετίζεται με καταστολή της. Η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει αλλά παράλληλα χαλαρώνει το σώμα και βοηθά σημαντικά στη βελτίωση του ύπνου. Όσον αφορά το ενδοκρινικό σύστημα, η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως της τεστοστερόνης, της οξυτοκίνης, της ντομαπίνης κ.ά. Ενδεικτικά αυτό έχει σαν συνέπεια τη βελτίωση της ερωτικής ζωής και τη μείωση της κατάθλιψης» αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου.
Επιπλέον, η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση.
«Με τον τρόπο αυτό, το άτομο αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Παράλληλα, έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό, ενώ είναι μια ικανοποιητική άσκηση για τον οργανισμό. Έχει τις ίδιες θετικές επιδράσεις στον οργανισμό όπως μια δυνατή προπόνηση. Όπως η γυμναστική έτσι και το σεξ θα πρέπει να γίνεται τακτικά για να υπάρχουν τα οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια συχνότητα επαφών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%» προσθέτει ο κ. Χατζηχρήστου.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μελέτες έδειξαν ότι οι παράμετροι του σπέρματος δηλαδή ο όγκος, η κινητικότητα και η μορφολογία είναι καλύτερες ύστερα από μια κλασική σεξουαλική πράξη συγκριτικά με τον αυνανισμό.
«Τα ευρήματα αυτά συνηγορούν υπέρ μιας καλύτερης λειτουργίας του προστάτη. Η λειτουργία αυτή βοηθά στην αποκατάσταση παθήσεων όπως η φλεγμονή (χρόνια προστατίτιδα), ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Όσον αφορά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα φαίνεται ότι η κολπική συνουσία βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του περινέου. Σε αυτό φαίνεται να βοηθούν οι αντανακλαστικές συσπάσεις που προκαλούνται, οι οποίες δυναμώνουν το πυελικό έδαφος, με αποτέλεσμα την μείωση των επεισοδίων ακράτειας. Επίσης, η προσταγλανδίνη που υπάρχει στο σπέρμα βελτιώνει την αιμάτωση και οξυγόνωση του κόλπου άρα και τη λειτουργικότητά του» εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου.
Τέλος, αναφερόμενος στην επίδραση του σεξ στην ψυχική υγεία επισημαίνει: «Η σεξουαλική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ψυχική υγεία. Αναμφίβολα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτό καθιστά το άτομο πιο ικανό να διαχειριστεί, να εξωτερικεύσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του. Επιδρά, όμως, και στη βελτίωση της διάθεσης και μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης, νευρώσεων και ψυχωτικών διαταραχών. Ενισχύει την κοινωνικότητα, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες, να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες. Τέλος τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν συχνά σεξ. Μέσα από αυτό φαίνεται ότι δυναμώνει η σχέση και αυξάνει η ικανοποίηση που εισπράττουν από αυτή».
πηγή:newsbeast.gr

Αυτή είναι η σωστή διάρκεια του σεξ

Τη σωστή διάρκεια, ή μάλλον την επιθυμητή διάρκεια του σεξ έθεσαν ως αντικείμενό τους οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.
Στόχος των επιστημόνων ήταν να διαπιστώσουν πώς ο χρόνος επηρεάζει την ποιότητα του σεξ, κάνοντας συνεντεύξεις με ψυχολόγους, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσοκόμες και θεραπευτές γάμου.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν απέχει πολύ από τον μύθο του όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Αντίθετα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ερωτική πράξη που διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα, προκαλεί ένα αίσθημα «δυσαρέσκειας» αλλά και «απογοήτευσης» στα ζευγάρια.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:
Σεξ διάρκειας 1 με 2 λεπτών: Πολύ λίγο 
Σεξ διάρκειας 3 με 7 λεπτών: Επαρκές
Σεξ διάρκειας 7 με 13 λεπτών: Επιθυμητό 
Σεξ διάρκειας 10 με 30 λεπτών: Μεγάλο διάστημα
Επομένως, σύμφωνα με τους ερευνητές η ιδανική διάρκεια της ερωτικής πράξης είναι μεταξύ 7 και 13 λεπτών, κάτι περισσότερο από τα 5 λεπτά, δηλαδή, που είναι ο μέσος όρος διάρκειας της ερωτικής πράξης.
Πηγή: govastileto.gr

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πόσο καιρό αντέχει μια γυναίκα χωρίς σεξ;

Θα εκπλαγείτε...
Αν έχετε την εντύπωση ότι μια γυναίκα θα κάνει σεξ, απλά και μόνο επειδή πέρασαν μερικές εβδομάδες από την τελευταία σεξουαλική της επαφή, ίσως να κάνετε μεγάλο λάθος.
Αλλιώς, πώς εξηγείτε τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε σε δείγμα 1.000 γυναικών ηλικίας από 29 έως 39 ετών το γερμανικό περιοδικό "Petra";
Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 58% των γυναικών δεν αντέχει στην ιδέα ότι μπορεί να ζήσουν χωρίς τακτικό σεξ.
Μία στις τρεις γυναίκες παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο διάστημα που πέρασε χωρίς να κάνει σεξ ήταν πάνω από 2 χρόνια!
Επίσης το 41% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η αποχή της από το σεξ έχει φτάσει μέχρι και ένα χρόνο και το 27% τους έξι μήνες.
Ωστόσο, η αντοχή μιας γυναίκας σε μια παρατεταμένη περίοδο χωρίς σεξουαλική επαφή δεν σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζει μερικές... παρενέργειες, κυρίως στην ψυχολογική της διάθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, μετά από τρεις μήνες αποχής από το σεξ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει ανήσυχη και ενίοτε εριστική συμπεριφορά, ενώ μετά από περίοδο 6 μηνών εμφανίζει έντονο άγχος.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στην σεξουαλική επαφή και δεν έλαβε υπόψιν της την αυτοϊκανοποίηση που μπορεί να μειώσει το στρες.
πηγή:bio365.blongspot.gr

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

- Η Ιστοσελίδα σας είναι ορατή στο διαδίκτυο μέσα σε 2-3 λεπτά και μπορείτε να ξεκινήσετε εντελώς δωρεάν


Ώρα για μια νέα Ιστοσελίδα ή Βlog; Δοκιμάστε τον Ευκολότερο Κατασκευαστή Ιστοσελίδων στην Ελλάδα - το SimpleSite.
Το Στήσιμο είναι Απλό και Γρήγορο - Η Ιστοσελίδα σας είναι ορατή στο διαδίκτυο μέσα σε 2-3 λεπτά και μπορείτε να ξεκινήσετε εντελώς δωρεάν 
Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να ξεκινήσετε αμέσως...
Πάνω από 18 εκατομμύρια ιστοσελίδες έχουν δημιουργηθεί μέσω του SimpleSite,…
WWW.SIMPLESITE.COM

Το Αθλητικό Κέντρο "Daniel Batista" ανακοινώνει την έναρξη Στρατηγικής συνεργασίας με την "«Προνόμιο με κάρτα»

1.300 ΑΘΛΗΤΕΣ ....ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ..ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ...ΑΧΙΑ ...Daniel Batista Football CLUB
Χθες στις 2:14 μ.μ. · 
Το Αθλητικό Κέντρο "Daniel Batista" ανακοινώνει την έναρξη Στρατηγικής συνεργασίας με την "«Προνόμιο με κάρτα»
Στο Αθλητικό κέντρο δύο λέξεις θα ακούς να χρησιμοποιούνται συχνότερα, "εμείς" δηλώνοντας την έννοια της ομάδας και "τα παιδιά μας" υποδηλώνοντας την έννοια της οικογένειας.
Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας το «Daniel Batista sports center» ξεκινά μια στρατηγική συνεργασία με την «Προνόμιο με κάρτα» για να προσφέρει μοναδικά προνόμια και παροχές στα μέλη του κέντρου αλλά και τις οικογένειές τους.
Το ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας επισφραγίζεται με ένα ΔΩΡΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ αξίας 120€, προς όλα τα μέλη του «Daniel Batista sports center», τα οποία θα αποκτήσουν την «Προνόμιο με κάρτα» εντελώς δωρεάν!
Ποιά η αξία του δώρου; Τι προσφέρει η κάρτα στους κατόχους της;
Είναι η μοναδική εκπτωτική κάρτα που προσφέρει εντελώς δωρεάν παροχές Υγείας και εκπτώσεις σε 2000 επιχειρήσεις, για έναν ολόκληρο χρόνο. Καλύπτει όλες τις ανάγκες των μελών της μέσα από τις συνεργασίες, που έχει εξασφαλίσει με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές και με ένα δίκτυο 300 ιδιωτών γιατρών όλων των ειδικοτήτων


Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.
Περπατούσαμε δίπλα – δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους.Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε :«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής.»
Κοίταξα γύρω – γύρω στον χώρο. Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά, προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μου είπε:«Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σ’ αυτούς που τις ζήτησαν.»
Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.
Τέλος, στην άκρη ενός μακρινού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα.
«Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών» μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου.
Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος.
«Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα.
«Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια.»
«Πώς μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;» ρώτησα πάλι.
«Πολύ απλά», απάντησε. «Χρειάζεται μόνο να πεις: ‘Ευχαριστώ Θεέ μου’!»
«Και για τι ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε;»
Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου. Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ’ ένα πιατάκι, είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν. Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από όση αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως την αυριανή μέρα. Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης. Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό, χωρίς τον φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης. θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι μεταξύ τους, είσαι σπάνιος. Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας. είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση. Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία, πρώτον γιατί σου το έστειλε κάποιος που σ’ αγαπάει και δεύτερον γιατί είσαι πιο τυχερός από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν. «Κατάλαβα. Και τώρα τι κάνω; Πώς μπορώ να αρχίσω;»
«Να πεις καλημέρα» μου χαμογέλασε ο άγγελός μου, «να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.»
Να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.»
perivolipanagias.blogspot.gr