Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Φως στον γυναικείο οργασμό έριξαν οι επιστήμονες

Η φύση του γυναικείου οργασμού αποτελεί αντικείμενο μελέτης εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Σήμερα, αυτό που προσπαθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες είναι το αν ο οργασμός μπορεί να παραχθεί μόνο με κολπική διέγερση ή αν είναι πάντοτε απαραίτητη η διέγερση και της κλειτορίδας.
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology αναφέρει ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα- οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν οργασμό από μία ή περισσότερες αισθητηριακές πηγές.
Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής ψυχολογίας Jim Pfaus, και οι συνεργάτες του θέλησαν να ρίξουν φως στη διαμάχη μεταξύ του κλειτοριδικού έναντι του κολπικού οργασμού. Kαι κατέληξαν σε νέα συμπεράσματα σε σχέση με την κατανόηση του γυναικείου οργασμού. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που περιλαμβάνει πολύ περισσότερες περιοχές από όσες φανταζόμασταν: την έξω κλειτορίδα, την εσωτερική περιοχή που είναι γνωστή ως σημείο G, οτν τράχηλο αλλά και την αισθητηριακή διέγερση άλλων, μη γεννητικών περιοχών του σώματος, όπως των θηλών, των χειλιών, των αυτιών, του λαιμού, των δακτύλων, ακόμη και των δακτύλων των ποδιών.
"Με την εμπειρία, η γυναίκα μπορεί να πετύχει οργασμό με τη διέγερση ενός ή όλων αυτών των ζωνών μαζί. Γενικά, η επίτευξη του οργασμού περιλαμβάνει ένα σετ από αισθητηριακά ερεθίσματα, κινήσεις, στάσεις και διεγέρσεις, έναν συνδυασμό αισθητηριακών ερεθισμάτων", σημειώνει ο Pfaus.
Μάλιστα, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια της ζωής της γυναίκας- σε διαφορετικές συνθήκες, με διαφορετικούς συντρόφους και με διαφορετικούς τύπους αισθητηριακών ερεθισμάτων, μια γυναίκα μπορεί να έχει διαφορετικούς οργασμούς.
"Ο οργασμός δεν είναι απαραίτητο να έρχεται από ένα σημείο, ούτε από όλα τα σημεία μαζί. Και τίποτα από όσα αναφέραμε δεν ισχύει για κάθε γυναίκα", σημειώνουν οι ειδικοί. Ο Pfaus ελπίζει ωστόσο ότι η συγκεκριμένη εργασία θα περάσει το μήνυμα ότι ο γυναικείος οργασμός δεν είναι απλώς μία διαφορετική εκδοχή της ανδρικής εκσπερμάτισης.
"Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν μια σειρά από οργασμικές εμπειρίες. Ο ερωτικός χάρτης του γυναικείου σώματος δεν είναι σταθερός, αλλά είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης, εμπειρίας και σύνθεσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου