Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Πώς μπορεί το αλάτι να σας κάνει πιο όμορφες;

Το αλάτι είναι το πιο κοινό συστατικό στην κουζίνα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς για να καθαρίσουμε κάτι ή σε κομμάτι αισθητικής. Βέβαια σε διαδικασίες αισθητικής καλό είναι να χρησιμοποιείτε θαλασσινό αλάτι που θεωρείται ότι είναι πιο πλούσιο σε μέταλλα από το κανονικό.
Το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο και τα μέταλλα που βρίσκονται με σημαντική συγκέντρωση στο θαλασσινό αλάτι είναι απαραίτητα για την υγεία και την ομορφιά του δέρματός σας. Διαβάστε παρακάτω πώς να χρησιμοποιείτε θαλασσινό αλάτι για λόγους αισθητικής για να έχετε πάντα όμορφο και λαμπερό δέρμα.
Ισορροπημένη και ενυδατική μάσκα με θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι και το μέλι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χάρη σε αυτές ηρεμεί το δέρμα από τους ερεθισμούς και τις εκρήξεις που έχει κατά καιρούς.
Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα πρέπει:
Να ανακατέψετε καλά μαζί δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι της θάλασσας με 4 κουταλάκια του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε ομοιόμορφα αυτήν την πάστα σε καθαρό και στεγνό δέρμα σας αποφεύγοντας το περίγραμμα των ματιών σας. Κρατήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω στο πρόσωπο μια πετσέτα με ζεστό νερό. Διατηρήστε την πετσέτα στο πρόσωπό σας για 30 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια να το εξαλείψει. Πριν από το πλύσιμο το πρόσωπό σας, απολέπιση το δέρμα σας με τη βοήθεια των δακτύλων σας με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
Scrub για το σώμα σας
Το Θαλασσινό αλάτι είναι μια πολύ ήπια απολέπιση που εξαλείφει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα. Τα μέταλλα που περιέχει μαλακώνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Για να φτιάξετε αυτό το scrub, ανακατέψτε το ¼ φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το μείγμα θα πρέπει να είναι πυκνό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, αν προτιμάτε. Απλώστε το scrub στο σώμα σας, ενώ κάνετε ντους και μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γάντια μασάζ.
Θεραπεία για την πιτυρίδα
Το Θαλασσινό αλάτι βοηθά στην εξάλειψη της πιτυρίδας και διεγείρει την τριχοειδή κυκλοφορία του αίματος την ίδια στιγμή. Απορροφά το σμήγμα και εμποδίζει την ανάπτυξη των μυκητιάσεων.
Για τη θεραπεία:
χωρίζετε τα μαλλιά σας σε περισσότερα τμήματα και πασπαλίζετε με το κεφάλι σας με δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι της θάλασσας. Κάνετε Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για 15 λεπτά και στη συνέχεια περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, όπως κάνετε συνήθως.
Φυσικό στοματικό διάλυμα
Το Θαλασσινό αλάτι έχει απολυμαντικές ιδιότητες, και εξαφανίζει τα βακτήρια που προκαλούν την κακή αναπνοή και ουλίτιδα. Για το σκοπό αυτό, αναμείξτε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας, μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ¼ φλιτζάνι νερό. Ξεπλύνετε το στόμα σας και στη συνέχεια πετάτε το διάλυμα από το στόμα σας. Τέλος, ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό νερό.
Θεραπεία νυχιών
Το Θαλασσινό αλάτι μαλακώνει τα πετσάκια και ενισχύει τα νύχια. Για το σκοπό αυτό, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό. Μαλακώστε τα νύχια σας σε αυτό το διάλυμα για 10 λεπτά, και στη συνέχεια τρίψτε τα με ένα ειδικό πινέλο. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα δάχτυλά σας και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για τα χέρια και τα νύχια σας. Αυτές είναι λοιπόν οι 5 μέθοδοι για τη χρήση του θαλασσινού αλατιού σε αισθητικές επεμβάσεις. Εσείς έχετε εφαρμόσει ποτέ τα παραπάνω; Εάν όχι καιρός να αναλάβετε δράση!

Κοινοποιήστε το άρθρο


























































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου